AKTUELNO

Fabrika zglobnih ležajeva u Leposaviću i fabrika otkivaka Lola FOT u Lešku odnedavno ponovo rade u punom kapacitetu zahvaljujući investicionom ciklusu pokrenutom nakon prošlogodišnje posete predsednika Srbije Aleksandra Vučića Kosovu i Metohiji.

To je, prema rečima pomoćnika direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petra Petkovića, samo početak sveobuhvatnog plana pomoći Srbije ekonomskom napretku i opstanku srpskog naroda u južnoj pokrajini.

Petković i kandidat Srpske liste za gradonačelnika Leposavića Zoran Todić danas su, prilikom obilaska te dve fabrike, poručili da je neophodno da se pobedom kandidata Srpske liste na predstojećim izborima za gradonačelnike u čitiri opštine na severu KiM u punom zamahu nastavi ekononomski razvoj većinski srpskih sredina u pokrajini.

- Zvuk ovih mašina je muzika za uši, zato što je reč o privrednom subjektu koji godinama nije radio. Nakon posete predsednika Aleksandra Vučića i nakon investicionog plana Vlade Srbije, te uloženih 23 miliona dinara, sada u Leposaviću imamo fabriku koja ponovo radi. Isto je i u fabrici Lola FOT u Lešku gde radi 136 radnika, i u koju je uloženo 96 miliona dinara - rekao je Petković.

Prema njegovim rečima, država Srbija na sve načine pokušava da obezbedi uslove da srpske fabrike posle mnogo godina ponovo ožive, zato što je ekonomski napredak srpskog naroda na KiM garant njegovog opstanka i budućnosti.

- Da bismo nastavili u tom pravcu, neophodno je da na severu KiM u nedelju pobede predstavnici Srpske liste, zato što je ona garant da investicije iz centralne Srbije ovde u punom kapacitetu mogu da budu ostvarene - objasnio je Petković, podsetivši da Srpska lista deluje u punoj koordinaciji sa Beogradom.

Kandidat Srpske liste za gradonačelnika Leposavića Zoran Todić rekao je da se ideja za pokretanje proizvodnje u Leposaviću i Lešku rodila prilikom poslednje posete predsednika Vučića, koji je prepoznao potrebe za ekonomskim jačanjem većinski srpskih sredina na KiM.

- Cilj je zapošljavanje mladih ljudi i na ovaj način želimo da pokažemo svima da, kad se nešto hoće, sve se može. Svima je jasno da bez ekonomskog razvitka i ulaganja u održivi opstanak nema budućnosti za naš narod ovde. Još jednom zahvaljujem predsedniku Vučiću koji je prepoznao i podržao ovo što imamo priliku da vidimo - istakao je Todić.

#Fabrika

#Leposavić

'