AKTUELNO

Memorandum o saradnji u vezi sa realizacijom projekta "Beogradski metro" potpisan je sa kineskom kompanijom "Pauer Čajna".

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je da su u Pekingu potpisani važni sporazumi za razvoj srpske prestonice, među kojima je i memorandum o saradnji u vezi sa realizacijom projekta "Beogradski metro" koji je, kako je istakao, korak bliže da se ispuni obećanje dato građanima - da gradnja metroa počne do kraja 2020. godine.

- U poslednjih nekoliko godina smo doživljavali medijsku harangu i torturu jer smo bili hrabri i rekli da ćemo početi da gradimo metro 2020. godine i to su nas napadali oni koji su obećavali metro i 2002., i 2003., i 2008...i ništa nisu uradili da se metro izgradi - rekao je Vesić novinarima u Beogradu.

Memorandum o saradnji u vezi sa realizacijom projekta "Beogradski metro" potpisan je sa kineskom kompanijom "Pauer Čajna".

- Hvala našim kineskim prijateljima, jer da nije Kine, Srbija bi se mnogo sporije razvijala. Zahvaljući odličnim odnosima koje imaju Srbija i Kina, odnosno naš predsednik Aleksandar Vučić sa kineskim predsednikom Si Djinpingom, mi dobijamo investicije koje nema nijedna druga evropska zemlja i na tome smo im posebno zahvalni - istakao je Vesić.

On je pozdravio što je u sredu u Pekingu potpisan i memorandum o razumevanju za razvoj projekta "Pametni gradovi", kao i u ugovor o izgradnji naučno-industrijskog parka u Borči.

- Ta izgradnja počinje već ove godine. Grad Beograd će izdati sve građevinske dozvole koje su neophodne - rekao je Vesić i istakao da će u tom parku raditi 10.000 ljudi, što će omogućiti da se nezaposlenost u Beogradu dodatno smanji.

#Goran Vesić

#Metro

'