separator
Info
ZABAVAAKTUELNO

vesti

Dečje Vaskršnje čarolije ispred Konaka knjeginje Ljubice


Tradicionalna manifestacija "Dečje Vaskršnje čarolije" u okviru koje su deca iz Srbije i regiona oslikavala jaja održana je danas na platou ispred Konaka knjeginje Ljubice, a učesnike ''likovne kolonije'' obišao je gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić.


U bojenju jaja i crtanju likovnih radova posvećenih Vaskrsu učestvovalo je više od 50 mališana predškolskog uzrasta i učenika osnovnih i srednjih škola iz Beograda, Niša, Jagodine, sa Kosova i Metohije, ali iz Republike Srpske i Severne Makedonije. 

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić rekao je da je Vaskrs divan praznik koji nas podseća koliko su ljubav, vera i nada značajne u životu i da je uz njih uskrsnuće svega moguće.

- To je najlepša poruka ovog praznika, ali i ovog događaja. Važno je da očuvamo tradiciju i hvala organizatorima što dve decenije okupljaju mališane ovim povodom - naveo je Radojičić.

Gradonačelnik je mališanima poželeo srećan Vaskrs, kao i da se odmore i druže tokom predstojećih praznika. Manifestacija koju organizuju ''Deca Palilule'' prvi put je održana između 9. i 12.aprila 1999.godine, u vreme NATO bombradovanja, kada je učestvovalo čak 500 mališana.

Organizatori su za nedelju 28. april najavili i tradicionalno takmičenje u tucanju vaskršnjim jajima u Tašmajdanskom parku.

Vesti Minut dva

Nacionalni Dnevnik

Komični video i skrivena kamera

Komentari • 0

Komentari uvredljivog sadržaja neće biti odobreni.

korisnik

povezane vesti