AKTUELNO

Preko 5.000 posetilaca bilo je danas na obeležavanju devete godine od otvaranja obnovljenog tornja na Avali, koji je srušen pre dve decenije u NATO bombardovanju, saopštilo je preduzeće Jana tehnika i veze koje njime upravlja.

Kako se navodi u saopštenju to preduzeće je priredilo za bogat zabavni i kulturni program i time otvorio novu letnju sezonu.

-Avalski toranj je proslavom svog devetog rodjendana zvanično otvorio novu, letnju sezonu, koja će posetiocima ponuditi puno novih sadržaja. Toranj je tokom 2018. posetilo rekordnih 185 hiljada ljudi, a broj onih koji su uživali u besplatnim pratećim aktivnostima na kompleksu tornja, bio je mnogo veći - navodi se u saopštenju i dodaje da se očekuje da će broj posetilaca Avale i Avalskog tornja u 2019. premašiti sve dosadašnje rekorde.

Pored nastupa dečijeg hora, najmladje posetioce je pored facepainting-a, zabavljao plesni šou dečije hip hop grupe.

Posetioci su takodje imali priliku da vide i borbu vitezova iz Smedereva, gde se samo nedelju dana kasnije održava Svetsko prvenstvo u nacionalnim istorijskim srednjevekovnim borbama, a ljubitelji mode uživali su u reviji u poslepodnevnim satima.

#Avalski toranj

'