AKTUELNO

Ministri su prokomentarisali situaciju na rekama i situaciju sa migrantima.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je da je veliki minus uslovio formiranje leda na rekama debljine i do četiri metra, ali da se intenzivno radi na rešenju ovih problema.

- Sutra stiže još mađarskih ledolomaca, a pomoć smo zatražili jer dosad nismo imali ovakvih problema na rekama - izjavio je Stefanović gostujući u Nacionalnom dnevniku televizije Pink.

Vodoprivreda se, kako je istakao, bavi obezbeđivanjem koridora i plovila duž reke. Međutim, kako ističe, svi moraju da se angažuju, budući da je na nekoliko lokacija proglašena vanredna odbrana od poplava.

Ministar za rad, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin, govoreći o migrantima, izjavio je da je u Srbiji najveći broj državljana Avganistana i Pakistana, kojima se sve teže daje azil u EU.

- Srbija se striktno drži svojih obaveza. Rekli smo da možemo da zbrinemo 6.000 ljudi, i toliko smo ih i zbrinuli. Oni imaju odlične uslove, a oni koji odbijaju da idu u centar verovatno planiraju ilegalni prelazak granice - izjavio je Vulin za Nacionalni dnevnik.

Ministar Stefanović smatra da je Srbija verovatno jedina država na ruti koja se stvarno brine za izbeglice.

- Oni imaju dostojanstven i pristojan život - rekao je ministar.

I. P.

#Aleksandar Vulin

#Migranti

#Nebojša Stefanović

#Srbija

'