AKTUELNO

Biće mogući i popust na Infostan, najavio Goran Vesić.

Kartice "BusPlus" postaće platne, a sa njima će moći i da se ostvari popust na cenu markice kao i račun "Infostana" najavio je gradski menadžer Goran Vesić.

Vesić je rekao da je "Apeks tehnolodži solušn" koji je zadužen za naplatu i kontrolu karata u javnom prevozu potpisao ugovor sa AIK bankom i "Masterkardom", a nove legitimacije bi uskoro trebalo da budu dostupne građanima. Kako je rekao Beograđani koji budu nabavili novu "BusPlus" karticu moći će da biraju da li će im ona biti i platežno sredstvo.

- To je velika novina. Naime, kartica će biti uključena u takozvani "lojaliti" program, odnosno njom će moći da se plaća u određenim radnjama. Za to će kupci dobijati i bonuse, koji će im omogućiti popuste na cene markice narednog meseca. Planirano je i da grad daje popuste građanima koji ovom karticom reše da plate račun Infostana - podvukao je Vesić.

Za tu uslugu kompanija "Apeks tehnolodži solušn" raspisala je konkurs na koji se jedina javila AIK banka, a reč je o beskontaktnim karticama koji izdaje banka. Vesić navodi i da za sada nema planova ni za pojeftinjenje niti za poskupljenje gradskog prevoza, ali je istovremeno najavio rigorozniju kontrolu kako bi se povećala disciplina plaćanja karata u javnom gradskom prevozu.

- Nama je u ovom trenutku gradski prevoz najveći problem. Uspeli smo da finansijski stabilizujemo sva preduzeća u gradu, osim GSP Beograd koji svakog meseca pravi gubitak od 200 miliona dinara, a godišnje 2,4 milijarde dinara. To može da se zaustavi jedino boljom naplatom karata - naznačio je Vesić.

Kada bi u Beogradu svi zaposleni u državnoj upravi i javnim preduzećima plaćali markicu direktno, prihod GSP-a bi bio veći za 300 miliona dinara mesečno, rekao je Vesić i dodao da veruje da bi jedino ta mera dovela do potpunog ozdravljenja GSP-a koji bi onda mogao i da kupuje nove autobuse.

S. P.

#Bus plus kontrolor

#Goran Vesić

#Plaćanje

'