AKTUELNO

Najvažnije servisne informacije za 19. januar.

VREMENSKA PROGNOZA

Nastavljaju se LEDENI DANI u Srbiji, DA LI NAM USKORO STIŽE OTOPLJENJE?

U Srbiji će biti umereno i potpuno oblačno, mestimično sa snegom, uglavnom u centralnim i južnim krajevima. Vetar slab i umeren, na istoku povremeno jak, istočni i severoistočni, a lokalno se očekuje stvaranje snežnih nanosa. Jutarnja temperatura od -9 do -4, a najviša dnevna od -3 do 0 stepeni. Uveče i u toku noći očekuje se postepeni prestanak padavina. U Beogradu će biti pretežno oblačno i hladno, povremeno sa slabim snegom. Jutarnja temperatura biće oko -4, a najviša dnevna oko -1 stepen.

Foto: Pixabay.com

KURS NARODNE BANKE SRBIJE

NBS: Evo koliko dinar danas vredi

Foto: Pixabay.com

Dinar će danas zadržati približno istu vrednost prema evru kao juče uz podršku Narodne banke Srbije koja je juče prodala na međubankarskom deviznom tržištu 15 miliona evra, i zvanični srednji kurs iznosi 123,8923 dinara za evro, objavila je NBS. Indikativni kurs dinara prema dolaru juče je oslabio za 0,1 procenat na 115,9497 dinara za jedan dolar. Dinar je prema američkoj valuti jači za 1,9 odsto nego pre mesec dana, dok je na godišnjem nivou slabiji za 2,6 procenata.

STANJE NA PUTEVIMA

VOZAČI, OPREZ! Putevi prohodni, ali vlažni i klizavi!

Na autoputevima i putevima prvog i drugog prioriteta u nižim predelima kolovozi su ugalavnom mokri, saobraćaj je slabijeg inteziteta i odvija se bez većih poteškoća, upozoravaju iz Automoto saveza Srbije. Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja od 20 minuta, dok se na teretnim terminalima na graničnom prelazu "Batrovci", na izlazu iz Srbije, odnosno na ulazu u Hrvatsku, čeka u proseku oko 13 sati. Kolone teretnih vozila duge su više kilometara.

Foto: Pink.rs

SAVET LEKARA

HITNA POMOĆ: Autobus ženi prešao preko noge

Foto: Pixabay.com

Macura savetuje građane da budu oprezni na ulici zbog poledice, kao i vozače da više pažnje obrate na pešake. Zbog hladnog vremena neophodna je topla garderoba, treba piti tople napitke, jesti voće i unositi vitamine, a hronični bolesnici redovno da uzimaju prepisanu terapiju.

A.V.

#Auto-put

#Dinar

#Dolar

#Evro

#Kurs

#Lekar

#Nada Macura

#Narodna Banka Srbije

#RHMZ

#Saobraćaj

#Savet

#Vreme

'