AKTUELNO

Prohodnost puteva je dobra i preko planinskih prevoja u timočkoj i negotinskoj krajini.

Na autoputevima i putevima prvog i drugog prioriteta u nižim predelima kolovozi su ugalavnom mokri, saobraćaj je slabijeg inteziteta i odvija se bez većih poteškoća, upozoravaju iz Automoto saveza Srbije.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja od 20 minuta, dok se na teretnim terminalima na graničnom prelazu "Batrovci", na izlazu iz Srbije, odnosno na ulazu u Hrvatsku, čeka u proseku oko 13 sati. Kolone teretnih vozila duge su više kilometara.

Na graničnom prelazu "Šid" ista kategorija vozila takođe na izlazu iz zemlje čeka u proseku između dva i tri sata. Na prelazu Kelebija sa Mađarskom se na teretnim teminalima na izlazu iz Srbije čeka u proseku oko 240 minuta.

Zbog snežnih nanosa saobraćaj je na putu Bor-Žagubica preko Crnog vrha otežan i mogući su povremeni prekidi, dok je zbog viskohih snežnih nanosa put Boljevac - Soko Banja preko Rtnja zatvoren. Planinski prevoji poput Popadije, Čestobrodice i Tresibabe prohodni su, ali je zbog vejavice i vetra vidljivost smanjena, a saobraćaj otežan i usporen.

U višim predelima Bora, Negotina, Zaječara i Knjaževca vozače očekuju očišćeni putevi prvog i drugog prioriteta u punoj svojoj širini, ali sa snegom na kolovozu kojeg mestimično ima i do pet santimetara zbog čega je odvijanje saobraćaja usporeno. Opasnost od pojačanog severozapadnog vetra i snežnih nanosa prisutna je i na području Pirota, Dimitrovgrada Leskovca i Vranja.

S. P.

#AMSS

#Put

#Sneg

'