AKTUELNO

Najčitanije vesti portala Pink.rs.

8:28 - Tramp stupa na dužnost kao NAJNEPOPULARNIJI PREDSEDNIK SAD

Novi predsednik SAD Donald Tramp stupiće na dužnost kao najnepopularniji predsednik od 1977. godine, pokazala je anketa "Ej-Bi-Si"-ja i Vašington posta. Prema anketi, 40 odsto Amerikanaca podržava način na koji je Tramp izveo tranziciju, što je polovina u odnosu na podršku koju je imao odlazeći predsednik Barak Obama pre nego što je stupio na dužnost.

10:00 - STEFANOVIĆ: Srbija neće tolerisati nasilje! (VIDEO)

Povodom incidenta na tribini u Beški kod Inđije, ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je da nasilje u Srbiji nikome nije i neće biti dozvoljeno. - Nasilje neće biti tolerisano, od bilo koga da dolazi, pa bio taj član Srpske napredne stranke, Demokratske stranke ili nevladine organizacije - rekao je Stefanović gostujući u Jutarnjem programu televizije Pink.

10:23 - UGROŽENI MOSTOVI? Led iz Mađarske kreće ka Srbiji? (VIDEO)

Dejan Vladiković iz RHMZ za TV Pink kaže da je na rekama u Srbiji led debljine od 10 do 20 centimetara. Na Dunavu i Tisi je delimični i potpuni ledostaj, dok je na ostalim rekama ledohod, odnosno led u pokretu, naveo je Vladiković i dodao da se očekuje dalje udebljenje leda na rekama i povećevanje zaleđenih površina.

Foto: Tanjug

11:02 - Nova pobeda Troickog na Australijan openu!

Srpski teniser Viktor Troicki pobedio je u još jednom maratonskom meču na Otvorenom prvenstvu Auistralije Italijana Paola Lorencija u pet setova, 6:3, 1:6, 7:6 (7:3), 3:6, 6:3. Troicki je, posle Damira Džumhura, ponovo pokazao da mu prijaju dugometražni dueli, nakon što je posle skoro četiri sata savladao 43. tenisera sveta.

11:22 - DODIK: Politika odlazeće administracije SAD je izrazito antisrpska i ne iznenađuje!

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je na konferenciji za novinare povodom uvođenja sankcija SAD, da je ponosan na svoje mandate i način vođenja RS jer nikada nije podlegao pritiscima drugih država. - Republika Srpska je na udaru bahate politike odlazeće administracije SAD. Ona je izrazito antisrpska i uopšte nisam iznenađen - izjavio je Dodik.

11:57 - OPASNI USLOVI! Neće biti plivanja za ČASNI KRST!

Zbog debelog minusa koji se najavljuje i reka koje su okovane ledom u velikom broju mesta širom Srbije otkazano je plivanje za časni krst na Bogojavljenje, 19. januara. Situacija ni u jednom mestu nije drastično drugačija, odnosno temperatura vode nije ništa povoljnija, mnogo je onih koji od plivanja neće odustati.

12:19 - SERIJA ZEMLJOTRESA POGODILA CENTRALNU ITALIJU! GRAĐANI U PANICI! (FOTO+VIDEO)

Najmanje četiri zemljotresa pogodila su danas u kratkom vremenskom razmaku centralne delove Italije, a potres se osetio i u Rimu gde je u toku evakuacija pojedinih metro stanica. Treći zemljotres bio je najjači - 5,7 stepeni Rihtera. Registrovan je na 110 kilometara severoistočno od Rima, preneo je Rojters.

13:09 - Hitna pomoć PREGAZILA pacijenta!

U naselju Pejovac kod Trstenika sinoć je vozilo Hitne pomoći pregazilo pacijenta kojem je trebalo da se ukaže pomoć. Na poziv građana ekipa Hitne pomoći je krenula na teren kako bi ukazala pomoć odraslom muškarcu koji je ležao u snegu.

13:42 - GRADONAČELNIK BEOGRADA: Ne stajemo dok grad potpuno ne bude čist! (FOTO)

Foto: Tanjug

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali sa radnicima Beograd puta učestvovao je u čišćenju beogradskih ulica od snega i poručio da će na ulicama biti kompletna mehanizacija dok grad ne bude očišćen u potpunosti. - U ovom trenutku na terenu je oko 1.400 radnika, prva smena, Gardskog zelenila, Gradske čistoće i Beograd puta. Obzirom na to da je temperatura iznad nule, sneg se ne zadržava po ulicama - rekao je Mali.

14:41 - VREDELO IH JE ČEKATI! Ovo su prve zvezde EXIT festivala! (FOTO+VIDEO)

Jedan od najnagrađivanijih muzičara svih vremena, osnivač i pevač grupe Oasis, Liam Gallagher, otvoriće EXIT festival 6. jula. Liam je uz Oasis osvojio čak 37 najprestižnijih muzičkih nagrada, a ovaj mančesterski bend koji su mediji prozvali naslednicima Bitlsa za samo tri godine od svog prvog, stigao i do najvećeg rok koncerta u britanskoj istoriji.

16:21 - Završen sastanak Vučić - Mogerini: TEMA KOSOVO!

Foto: Beta

Premijer Srbije Aleksandar Vučić i visoka predstavnica Evropske unije Federika Mogerini završili su hitan sastanak u Davosu, a tema je bila Kosovo. Premijer je ponovio svoje stavove o porukama iz sedišta NATO oko delovanja Kosovske policije na severu Kosova i Metohije.

Vreme - U Srbiji će danas i sutra povremeno padati sneg uz manje povećanje visine snežnog pokrivača. Na jugu i istoku biće od 5 do 10 centimetara, u brdovito-planinskim predelima i vise, a zbog jakog istocnog i severoistocnog vetra ocekuje se lokalno stvaranje sneznih nanosa, upozorio je Republički hidrometeorloški zavod. Sutra će jutarnja temperatura biti u intervalu od -9 do -4, a do 25. januara od -12 do -8, lokalno i oko -15 stepeni.

#Pregled

#Pregled vesti

'