AKTUELNO

Na većini puteva u Srbiji obavezna je zimska oprema i dodatni oprez.

Na putevima u Srbiji zabrana za šlepere i kamione važi na nekim putnim pravcima gde je obavezna i zimska oprema uz dodatni oprez, dok je na pojedinim obustavljen jer su putevi neprohodni, saopštilo je Ministarstvo saobraćaja.

Zabrana za šlepere i kamione važi na sledećim putnim pravcima gde je obavezna zimska oprema, a savetuje se oprezna vožnja: Granica PZP Ivanjica/Novi Pazar (Javor) - Sjenica, Granica PZP Užice/Novi Pazar - Sjenica - Novi Pazar, Granica održavanja Sremput/PZP Valjevo (Savski most Šabac)-Šabac-Koceljeva-Valjevo-Granica PZP Valjevo/Putevi Požega (mesto Podbukovi), državna granica sa BiH (granični prelaz Trbušnica-Šepak)-Loznica-Osečina-Valjevo-granica PZP Valjevo/Beograd (Slovac), Mionica - Brežđe - Divčibare - Kaona.

Foto: Pink.rs

Takođe, zabrana važi i na putevima Šabac-Volujac- Zavlaka -Banja Badanja -Krupanj -Gračanica, Krst - Korenita - Krupanj, Debrc-Banjani-Ub-Novaci-Koceljeva-Šabačka Kamenica-D. Crniljevo-Osečina-Gunjaci-Pecka-Ljubovija, Pričević-Pecka, Valjevo -Poćuta -Granica PZP Valjevo/Putevi Užice (Debelo brdo), Valjevo - Lelić - Granica PZP Valjevo/Putevi Požega (Povlenska Kosa), Granica PZP Valjevo/Užice (Debelo Brdo) - Rogačica - Bajina bašta - Kaluđerske bare - Kremna.

Neprodhodan je put Pričević-Pecka, a obustava saobraćaja zbog radova na mostu preko reke Likodre u Mestu Mojković važi na putu Krupanj-Grača.

Železnica funkcioniše regularno

Što se tiče železničkog saobraćaja, on na mreži pruga čiji je upravljač "Infrastruktura železnice Srbije" funkcioniše redovno, bez poremećaja i da nema značajnih smetnji u funkcionisanju koje su uzrokovane nepovoljnim vremenskim uslovima.

Nesmetano i bezbedno odvijanje avio-saobraćaja

Foto: Beta

Što se tiče avio-saobraćaja, za danas je planirano 116 avio-operacija na aerodromu "Nikola Tesla". U periodu od 13 do 16 časova, letovi iz planiranog reda letenja realizovani su uz manja kašnjenja. Dežurne službe beogradskog aerodroma i pored snežnih padavina, obezbeđuju nesmetano i bezbedno odvijanje avio-saobraćaja. Na Aerodromu "Konstantin Veliki" u Nišu saobraćaj se obavlja nesmetano i vremenski uslovi ne utiču na opslugu, prihvat i otpremu vazduhoplova, putnika i stvari, kao i rad ostalih službi.

Ledolomci rade bez odmora

Na Savi i Dunavu je 8. januara usled pojave leda i ledohoda, kao i izrazito niskog vodostaja obustavljena plovidba, dok je  plovidba obustavljena zbog jakih udara vetra i formiranja ledenog pokrivača. Proglašena je redovna odbrana od leda na Dunavu i Savi, a vanredna odbrana na Dunavu kod Golupca, Velikog Gradišta, Kostolca, Smedereva, Pančeva, Beograda, Novog Sada, na celom toku Tise.

Foto: Tanjug

Ledolomac "Greben" deluje u beogradskom sektoru između Pupinovog i Pančevačkog mosta. Brod "Bor" noćas je stigao u beogradsku akvatoriju i danas su obavljane pripreme za isplovljenje ka Hidroelektrani Đerdap 1, a dva mađarska ledolomca Jektoro VI i Jektoro XI su uplovili radi urgentnog probijanja ledenog čepa kod Borovog sela.

J. Stanković

#Auto-put

#Put pod snegom

#Srbija

#Voz

#Zima

'