AKTUELNO

Srbija je, prema njegovim rečima, pokazala da je humana i organizovana.

Obilazeći prihvatni centar u Krnjači, ministar Aleksandar Vulin poručio je da Vlada Srbije ulaže maksimalne napore da se svim migrantima obezbede normalni uslovi.

- Insistirali smo da što veći broj ljudi sklonimo sa snega i zime i da niko od njih ne bude na bilo koji način ugrožen. Oni koji nisu u našem prihvatnom sistemu, nisu tu zato što sami to ne žele. Takvo ponašanje je neodgovorno i opasno i dovodi ljudske živote u opasnost, ali za to ne može da bude odgovorna vlada - rekao je Vulin.

Foto: Tanjug

Vulin je novinarima rekao da su u prihvatnom centru u Krnjači oni koji su podneli zahtev za azil, ali i oni koji nisu, odnosno svi koji su izrazili želju da budu u prihvatnim kapacitetima kako bi hladno vreme proveli u normalnim uslovima.

Ministar je rekao da ne postoji kamp na migrantskoj ruti koji može da se poredi sa srpskim i dodao da ni mnogo bogatije zemlje ne mogu da se porede sa Srbijom kad je reč o uslovima koje nude migrantima.

- U našim kampovima postoje i vrtići, besplatan internet, toplo je i čisto, imaju tri obroka dnevno, imaju i lekare i lekove. Onaj ko nije u našim prihvatnim centrima nije tu na sopstvenu odgovornost - naveo je Vulin.

Foto: Tanjug

On je apelovao na migrante, nevladine organizacije i medije da ni na koji način ne podstiču ljude da ostaju van prihvatnih centara.

- Oni koji to rade to rade zato što imaju nešto protiv države Srbije. Rade to zato što žele da Srbija loše izgleda i da ukaljaju ugled Srbije, Nema nijednog drugog razloga za takvo ponašanje - rekao je Vulin.

Vulin je rekao i da je sraman pokušaj da se Srbija prikaže kao nehumana zemlja od strane onih koji dižu ograde i koji zabranjuju ljudima da ulaze u zemlju.

I. P.

#Aleksandar Vulin

#Migranti

#Ministarstvo za rad | boračka i socijalna pitanja

#Vlada Srbije

'