AKTUELNO

U dodatku saznajte tajne feng-šuija.

U Srpskom telegrafu ove srede u dodatku "Žena" otkrivamo:

Spas u hladnim danima – Kako da zaštitite ruke od hladnoće

Hladan vazduh najviše škodi i suši kožu na rukama i licu. Obavezno pre izlaženja iz kuće namažite kremu za ruke koja je bogata "teškim" sastojcima omega 3 masnim kiselinama i ureom, bitno je da što češće nanosite kremu.

Kada je hladno vreme dolazi do promena na koži u vidu dehidratacije, crvenila i svraba. Ako se dogodi da je količina vode u površinskom sloju manja za 10 odsto govorimo o dehidriranoj - isušenoj koži. Koža lica i ruku je mnogo više izložena niskim temperaturama. Rezultat svega je suva, gruba koža podložna svrabu, iritaciji i nastanku ekcema. Mnogi ne koriste kreme kako ne bi "razmazili" kožu, međutim hladan zimski vazduh je suv, smanjuje se količina prirodnih masnoća, te sa površine kože isparava veća količina tečnosti, i zato je potrebno češće mazanje krema u što većem sloju - pomoći će vašoj koži da oživi i postane elastična, samo su neki od saveta koje možete pronaći u današnjem Srpskom TELEGRAFU.

Tajne feng-šuia – kako boje utiču na naš karakter

Jednom kad razumete psihologiju boja i specifične psihološke efekte boje, lako može promeniti svoju ličnost i odnose sa drugim ljudima. Postoje vizuelni, emocionalni, fiziološki i psihološki efekti boja. Na primer, postoje biološki reakcija na boje koje obezbeđuju opstanak - kao kada je hrana dovoljno zrela da se pojede, a boje takođe prate i promenu godišnjih doba. Sa druge strane, stručnjaci psihologije boja kažu da boja utiče na naže moždane talase, nervni sistem i hormonske aktivnosti. Na primer, ako ste sedeli u potpuno crvenoj sobi, vaš puls i krvni pritisak će se povećati, naravno postoje lične sklonosti i reakcije na boju, a ovo su univerzalna značenja i uticaj različitih boja.

PLUS

Bonus savet stiliste – Kapa u vašem fazonu

Iskoristite zimske dane za modne dodatke kao što su tople kape i prijatni šeširi. Oni mogu biti odličan komad garderobe koji možete kombinovati sa jaknom, kaputom i debljim džepmerom. Dame od stila obavezno poseduju jedan model krznene kape u svom ormanu, a obične kape uz glavu mogli smo da vidimo na kako domaćim tako i stranim poznatim ličnostima. Najpopularniji modeli ove sezone su model sa grejačima za uši, poznat kao ušanka, krznene kape i pon pon kape.

O ovim temama, ali i o mnogim drugim, čekaju vas i praktični saveti, testovi, sve to samo u današnjem Srpskom TELEGRAFU i za samo 25 dinara. Ne propustite dodatak ŽENA!

#Srpski telegraf

#novine

#Žena

'