AKTUELNO

Najčitanije vesti portala Pink.rs.

10:43 - Lavrov: Snage kosovskih Albanaca ne treba da budu prisutne na severu Kosova!

Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov, izjavio je na godišnjoj konferenciji za medije da snage kosovskih Albanaca ne treba da budu prisutne na severu Kosova naseljenom Srbima.

Foto: Tanjug

12:17 - SNEG, KIŠA, ORKANI! Nevreme paralisalo region! (FOTO)

Sneg, kiša, olujni vetrovi, ponegde orkanske jačine, i temperature u minusu prete ponovo zemljama regiona. U pojedinim delovima Hrvatske ponovo je na snazi crveni meteoalarm, Dalmacija je potpuno odsečena, olujni vetrovi duvaju 200 kilometara na čas, pa se građani upozoravaju da bez preke ptrebe ne kreću na put.

13:34 - Ukinuta vanredna situacija u Vladičinom Hanu i Trgovištu

U opštinama Vladičin Han i Trgovište ukinuta je vanredna situacija uvedena zbog snega i niskih temperatura.

14:05 - Postignuta saglasnost za otvaranje Poglavlja 26

Radna grupa za proširenje (KOELA) konačno je danas prepodne postigla saglasnost za otvaranje Poglavlja 26 o obrazovanju i kulturi, potvrdila je za beogradske medije Jadranka Joksimović, ministarka za evropske integracije.

15:00 - AMERIKA UVODI SANKCIJE DODIKU? Evo šta na to kaže premijer Vučić!

Sjedinjene Američke Države stavile su na crnu listu predsednika Republike Srpske Milorada Dodika. Prema toj odluci, kako saznajemo, izdat je nalog za da se Dodiku blokiraju svi računi i imovina u inostranstvu, kao i da mu se zabrani ulaz na teritoiju SAD.

Foto: Beta

16:20 - OTKAZANI LETOVI ER SRBIJE! Evo i koji!

Letovi JU102 i JU103 Er Srbije između Banjaluke i Beograda otkazani su danas zbog teških vremenskih uslova na aerodromu u Banjaluci, saopštila je srpska avio-kompanija.

18:45 - ŠTA JE BESPLATNO za školarce tokom raspusta?

Sekretarijat za sport i omladinu Grada Beograda najavio je da će obezbediti besplatno korišćenje sportskih centara od 30. januara do 28. februara za učenike osnovnih i srednjih škola u Beogradu. Svi beogradski učenici od 7 do 18 godina moći će da nauče da klizaju ili plivaju, a oni koji su već savladali te veštine mogu da uživaju u pomenutim sportovima.

19:00 - VUČIĆ: Razgovori u Davosu konstruktivni, želimo trajni mir na Kosovu!

Premijer Srbije Aleksandar Vučić komentarisao je sastanke koje je imao prvog dana Svetskog ekonomskog foruma u Davosu u Švajcarskoj. On je za TV Pink rekao da je imao konstruktivne razgovore pre svega sa kineskim predsednikom Sijem Đinpingom.

Foto: Beta

20:40 - NOVA PROVOKACIJA: Albanci gađali minibus u kojem su bili Srbi!

Grupa od desetak mladića u albanskom delu sela Suvi Do, kod Kosovske Mitrovice, gađala je grudvama i ledenicama minibus koji je prevozio Srbe.

20:50 - LEPA VEST: Nove medalje za učenike Matematičke gimnazije!

Tim Matematičke gimnazije zabeležio je novu pobedu osvojivši prvu nagradu na međunarodnoj Žautikovska olimpijadi iz matematike, fizike i informatike u Alma Ati u Kazahstanu.

Vreme sutra

U Srbiji će u sredu biti hladno vreme sa snegom. Najniža jutarnja temperatura očekuje se na Zlatiboru gde bi trebalo da bude minus devet stepeni, a najviša dnevna od minus jedan stepen očekuje se u čak pet gradova Srbije: Beogradu, Nišu, Negotinu, Prištini i Loznici.

U Beogradu će padati sneg, a temperatura će se kretati od minus četiri do minus jedan stepen.

#Dan za nama

#Pregled vesti

'