AKTUELNO

Učenici će moći da učestvuju u zimskim kampovima sa sportsko-rekreativnim programima i kreativnim radionicama.

Sekretarijat za sport i omladinu Grada Beograda najavio je da će obezbediti besplatno korišćenje sportskih centara od 30. januara do 28. februara za učenike osnovnih i srednjih škola u Beogradu. Svi beogradski učenici od 7 do 18 godina moći će da nauče da klizaju ili plivaju, a oni koji su već savladali te veštine mogu da uživaju u pomenutim sportovima.

Od sutra, 18. januara do 27. januara deće se vaučeri sa kojima se ostvaruje pravo na besplatnu školu plivanja i usavršavanje tehnike plivanja. Podela vaučera će se vršiti u prostorijama Sekretarijata za sport i omladinu u Ulici kraljice Marije 1 svakog radnog dana od 9 do 15 časova.

Cilj besplatnih programa je da se svoj deci bez obzira na materijalni status omogući bavljenje sportom, sticanje zdravih životnih navika i promena sedelačkog načina života, kao i da aktivno provode slobodno vreme u društvu vršnjaka i savladaju nove veštine.

Sportsko-rekreativni programi biće realizovani u sportskim centrima u Beogradu i u Zavodu za sport i medicinu sporta Republike Srbije. Obuku plivanja i usavršavanje tehnika plivanja organizovaće deset sportskih klubova.

Foto: Printscreen Youtube

Zimske kampove sa raznovrsnim sportsko-rekreativnim i kreativnim programom organizuju Sportski centar "Ljubomir Ivanović Gedža", Javno preduzeće za obavljanje poslova iz oblasti sporta i rekreacije "Surčin", sportski centri "Olimp - Zvezdara" i "Voždovac" i Zavod za sport i medicinu sporta Republike Srbije, a rekreativno klizanje Sportski centar "Olimp - Zvezdara" i SRC "Tašmajdan".

Rekreativno plivanje i rekreativno klizanje za učenike sa invaliditetom osnovnih i srednjih škola organizuje Sportski savez osoba sa invaliditetom Beograda. Oni će moći da plivaju na bazenima Banjice, Republičkog zavoda za sport i medicinu sporta u Košutnjaku, Sportsko-rekreativno poslovnog centra "Milan Gale Muškatirović" i Sportskog centra "Vizura", a da klizaju na klizalištu Sportskog centra "Olimp - Zvezdara".

Školu plivanja (obuku neplivača) i usavršavanje tehnike plivanja organizuju plivački klubovi "11. april", "Termoelektrana Kolubara" Veliki Crljeni, "Novi Beograd 011", "Vračar", "Rebro", "Crvena zvezda" i "Taurunum", Klub za vodene sportove "Mornar", vaterpolo klubovi "Stari grad" i "Partizan", kao i sportski centri "Vračar", "Novi Beograd", "Pinki - Zemun", "Tašmajdan", Gradski centar za fizičku kulturu, Zavod za sport i medicinu sporta Republike Srbije i Sportsko-kulturni centar "Obrenovac".

S. P.

#Beograd

#Raspust

#Sport

'