AKTUELNO

Najvažnije servisne informacije za 16. januar.

VREMENSKA PROGNOZA

MAGLA, VETAR, SNEG! Kakvo vreme nam donosi prvi dan nove sedmice?

U Srbiji će ujutro ponegde po kotlinama i u nižim predelima biti magla, naoblačenje sa slabim snegom sa jugozapada u toku dana proširiće se na ostale krajeve uz manje povećanje visine snežnog pokrivača. Vetar slab i umeren, istočni, u Podunavlju, Pomoravlju i na planinama u pojačanju. Najniža temperatura od -12 do - 4, najviša od -3 do 1 stepen, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Foto: Pixabay.com

KURS NARODNE BANKE SRBIJE

NBS: Ovoliko danas vredi DINAR

Foto: Pixabay.com

Dinar je tokom vikenda zadržao približno istu vrednost prema evru kao u petak, i zvanični srednji kurs iznosi 123,7907 dinara za evro, objavila je Narodna banka Srbije. Dinar je prema evru slabiji za 0,2 odsto nego pre mesec dana, a na godišnjem nivou je slabiji za 1,0 odsto. Indikativni kurs dinara prema dolaru je u petak oslabio za 0,1 procenat na 116,6736 dinara za jedan dolar.

STANJE NA PUTEVIMA

VOZAČI OPREZNO zbog MAGLE i POLEDICE!

Putevi u Srbiji ovog jutra su vlažni, a zbog mraza se stvara poledica, pa iz Auto-moto saveza Srbije (AMSS) upozoravaju vozače da pažljivije voze. Sumaglice ima u većini krajeva Srbije, dok je magla prisutna u pojedinim delovima Beograda, na severu Šumadije i jugu Banata pri čemu je vidljivost smanjena na 200 do 500 metara, što može biti opasno jer je u tim područjima kolovoz mokar, a temperature niže, pa za volanom treba biti oprezan.

Foto: Pixabay.com

SAVET LEKARA

DVA UDESA U BEOGRADU: Četvoro povređenih!

Foto: YouTube screenshot

Doktorka Nada Macura savetovala je oprez zbog novog zahlađenja, posebno hroničnim bolesnicima, naglasivši da je jako važno da redovno uzimaju terapiju. Macura je astmatičarima i srčanim bolesnicima preporučila umerenu fizičku aktivnost, odmaranje i adekvatno oblačenje ukoliko moraju da napuste kuću.

S. M.

#Hitna pomoć

#Informacije

#Put

#Servisni podaci

#Srbija

'