AKTUELNO

Najniža temperatura od -12 do - 4, najviša od -3 do 1 stepen.

U Srbiji će ujutro ponegde po kotlinama i u nižim predelima biti magla, naoblačenje sa slabim snegom sa jugozapada u toku dana proširiće se na ostale krajeve uz manje povećanje visine snežnog pokrivača.

Vetar slab i umeren, istočni, u Podunavlju, Pomoravlju i na planinama u pojačanju. Najniža temperatura od -12 do - 4, najviša od -3 do 1 stepen, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Foto: RHMZ

U Beogradu će ujutro u pojedinim delovima grada biti magla. U toku dana pretežno oblačno, prepodne suvo, poslepodne i uveče povremeno slab sneg. Vetar slab i umeren, istočni, poslepodne u pojačanju.

Najniža temperatura oko minus četiri, na periferiji do minus sedam, najviša oko nule.

RHMZ je upozorio da će u većini mesta na području Srbije naredne sedmice biti snežnih padavina i ledenih dana.

U Srbiji se, prema izgledima vremena za naredni period, naredne sedmice u većini mesta na području Srbije očekuju ledeni dani sa najnižom temperaturom od -10 do -4 stepena lokalno i nižom, a najvišom od -4 do nula stepeni.

Od petka suvo uz delimično razvedravanje, navodi RHMZ.

Biometeorološka situacija

Biometeorološka situacija može nepovoljno uticati na hronične bolesnike. Naročit oprez se savetuje osobama sa cerebrovaskularnim i respiratornim oboljenjima. Bolovi u kostima i zglobovima, poremećaj sna i glavobolja se mogu javiti kao meteoropatske reakcije. Preporučuje se adekvatno odevanje, kao i dodatna pažnja u saobraćaju.

Č.N.

#Magla

#Prognoza

#Sneg

#Vetar

#Vreme

'