AKTUELNO

Najčitanije vesti portala Pink.rs.

9:15 - VOZ ZA KOSOVSKU MITROVICU jutros stigao u Beograd!

Voz koji je u subotu pošao iz Beograd za Kosovsku Mitrovicu vratio se rano jutros oko četiri sata u Beograd, nakon putovanja dužeg od 19 sati. Voz je iz Beograda krenuo ka Kosovskoj Mitrovici u 8.30, a oko 16.30 zaustavljen je u Raški na poslednoj stanici pre administrativne linije sa Kosovom. Voz je na toj stanici proveo četiri sata posle čega je u 20.40 vraćen za Beograd.

9:45 - ĐURIĆ: Priština ugrožava prava Srba na kretanje (VIDEO)

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić je rekao da je zaustavljanje voza za Kosovsku Mitrovicu najgrublje ograničavanje ljudskih prava i to kršenje slobode kretanja koja je zagarantovana sim međunarodnim i domačim zakonima ali i Briselskim sporazumom Beograda i Prištine.

10:25 - MIROVIĆ: Vojvodina ima suficit u budžetu viši od 5,6 milijardi! (VIDEO)

Predsednik pokrajinske vlade Igor Mirović izjavio je da je u Vojvodini trenutno najveća investicija mehanizam okupljanja oko projekata. - Uspeli smo da definišemo planove, te imamo mogućnost da radimo na velikim projektima – istakao je Mirović gostujući u Jutarnjem programu televizije Pink.

11:10 - VUJANOVIĆ: Poručujem Milu Đukanoviću da se kandiduje za predsednika!

Predsednik Crne Gore Filip Vujanović kaže da više nema prava da se kandiduje za predsednika države, pa će savetovati lideru Demokratske partije socijalista Milu Ðukanoviću, da preuzme tu odgovornost, prenose podgorički mediji.

11:55 - Normalizacija situacije u Vladičinom Hanu i Trgovištu

U Pčinjskom okrugu vanredna situacija zbog snega i dalje je na snazi u opštinama Vladičin Han i Trgovište. U obe opštine se situacija normalizuje, kako su za medije rekli iz opštinskih štabova za vanredne situacije.

12:05 - METEOROLOZI IZDALI UPOZORENJE: Evo kada stiže novi LEDENI TALAS!

Iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda izdato je upozorenje da će u većini mesta naredne sedmice biti snežnih padavina i ledenih dana. Od 16. do 22. januara se u većini mesta na podrucju Srbije očekuju ledeni dani sa najnižom temperaturom od -10 do minus četiri, lokalno i nižom, a najvišom od minus četiri do nula stepeni.

13:50 - NIKOLIĆ: Izbegli smo rat sa Albancima! (FOTO)

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je da je izbegnut veliki sukob na administrativnoj liniji koji je mogao da preraste u oružani i rezultira brojnim žrtvama. - Zakon je jasan, nije bilo prava da se voz zaustavi. Međutim, specijalne jedinice nisu smele da se pojave na Jarinju bez odobrenja NATO-a, a to se ipak dogodilo – rekao je Nikolić.

14:40 - Duterte: Bombama na otmičare, ali i taoce!

Filipinski predsednik Rodrigo Duterte je naredio trupama da bombarduju ekstremiste islamističke organizacije Abu Sajaf i njihove saveznike koji nakon kidnapovanja na moru beže sa svojim taocima, nazivajući gubitak civilnih života koji bi pritom nastao "kolateralnom štetom".

15:00 - KAO REGAN SA GORBAČOVIM: Trampov i Putinov prvi sastanak na Islandu?

Novoizabrani američki predsednik Donald Tramp planira da se sastane s ruskim predsednikom Vladimirom Putinom tokom svog prvog putovanja u inostranstvo u svojstvu predsednika SAD, ubrzo nakon što stupi na dužnost, a sastanak će verovatno biti održan na Islandu, tvrdi "Sandej tajms".

16:00 - Zorana Mihajlović: Vuk Jeremić je lažni pomiritelj

Vuk Jeremić je uspeo svojom politikom da posvađa Srbiju sa najmoćnijim zemljama, a sada bi da kao predsednik Srbije bude pomiritelj u Srbiji, izjavila je članica Predsedništva SNS-a Zorana Mihajlović.

17:03 - Vučić i Ivanić: Interes srpskog naroda je stabilnost u regionu!

Predsedavajući Predsedništva BiH Mladen Ivanić razgovarao je telefonom sa premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem, koji ga je upoznao o situaciji na severu Kosova i Metohije.

Vreme - U Srbiji će sutra ujutro ponegde po kotlinama i u nižim predelima biti magla, naoblačenje sa slabim snegom sa jugozapada u toku dana proširiće se na ostale krajeve uz manje povećanje visine snežnog pokrivača. Vetar slab i umeren, istočni, u Podunavlju, Pomoravlju i na planinama u pojačanju. Najniža temperatura od -12 do minus četiri (- 4), najviša od minust tri (-3) do jedan stepen, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

#Pregled vesti

'