AKTUELNO

Potrošnja u pojedinim delovima grada na nivou letnje.

JKP "Beogradski vodovod i kanalizacija" apelovalo je ponovo na potrošače da racionalno koriste vodu jer je potrošnja već treći dan na nivou letnje i najavljuje da od popodnevnih časova počinje preventivnu kontrolu vodovodne distributivne mreže.

- Potrošnja vode je povećana i do 100 odsto u rubnim delovima Beograda, naselja na Paliluli na levoj obali Dunava, Sremska sela i južno prigradski deo. Potrošnja u ovim delovima grada čak i tokom noći je na nivou letnje. Ovakva visoka potrošnja ugrožava vodosnabdevanje grada - upozoravaju u BVK.

Kako navode usled povećane potrošnje vode na nivou celog grada i otežanog snabdevanja potrošača u višim zonama, u narednih nekoliko dana, počevši od danas popodne, započinju preventivnu kontrolu vodovodne distributivne mreže.

Dodaju i da će iz tih razloga danas od 16do 21 čas manje poremećaje u vodosnabdevanju osetiti potrošači na Novom Beogradu i u rubnim delovima grada.

- Kontrolna merenja vršiće se na distributivnim pravcima na kojima se pokazuje povećana potrošnja vode - kažu u JKP BVK i podvlače da se od danas pojačano kontroliše i utrošak vode u rubnim delovima Beograda.

I. P.

#Beograd

#Beogradski vodovod i kanalizacija

#Voda

#potrošnja

'