AKTUELNO

Najvažnije servisne informacije za 15. januar.

Vremenska prognoza

TOKOM DANA PRETEŽNO SUNČANO, ali nas uveče očekuje OVO!

Prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda, u Srbiji se za ujutro predviđa slab i umeren mraz, po kotlinama i dolinama reka magla ili niska oblačnost, a tokom dana pretežno sunčano. Vetar će biti slab i umeren severozapadni. Najniža temperatura kretaće se od minus devet do minus tri, a najviša dnevna od nule do pet stepeni Celzijusa. U toku noći predviđa se naoblačenje sa snegom prvo na jugozapadu Srbije.

Foto: Pixabay.com

Kurs Narodne banke Srbije

NBS: Kurs dinara 123,79

Foto: Pixabay.com

Dinar će tokom vikenda zadržati približno istu vrednost prema evru kao danas i zvanični srednji kurs će u ponedeljak, 16. januara, iznositi 123,7907 dinara za evro, objavila je Narodna banka Srbije.  Dinar će prema evru biti slabiji za 0,2 odsto nego pre mesec dana, a na godišnjem nivou će biti slabiji za 1,0 odsto. Indikativni kurs dinara prema dolaru je danas oslabio za 0,1 procenat na 116,6736 dinara za jedan dolar.

Stanje na putevima

VOZAČI, PAŽLJIVO! Zbog mraza moguća poledica!

Na autoputevima i putevima prvog i drugog prioriteta u nižim predelima Srbije jutros nema snega na kolovozu, ali zimski uslovi vožnje zadržali su se na putevima drugog i trećeg reda u planinskim predelima, saopštio je Auto-moto savez Srbije. Oscilacije u temperaturi, pored odrona, donose još jednu opasnost u vožnji, a to su mokri kolovozi na kojima se tokom noći, a posebno ujutru stvara poledica pa i pored redovnih intervencija na posipanju i održavanju puteva, izletanja su česta, a povećava se i broj saobraćajnih nezgoda.

Foto: Tanjug

Savet lekara

Foto: Pixabay.com

S obzirom na poledicu koja se jutros formirala u većem delu grada, lekari savetuju oprez, kako ne bi došlo do padova i eventualnih povreda. Temperature su i ovog jutra niske, stoga se treba adekvatno obući i zaštititi stopala toplom obućom. Preporučuje se boravak u prirodi i na otvorenom, kao i redovno provetravanje prostorija, kako bi se smanjila mogućnost širenja respiratornih infekcija.

I. P.

#AMSS

#Informacije

#Kurs

#Led

#Prognoza

#Sneg

#Vreme

'