AKTUELNO

Za šlepere i kamione i dalje je na snazi zabrana na pojedinim putevima I i II reda

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture saopštilo je da se putni, železnički i vazdušni saobraćaj u Srbiji odvija bez većih zastoja i problema.

Kako se navodi u saopštenju, loši vremenski uslovi nisu uticali na železnički saobraćaj, a u prekidu je od 20.45 do 21.05 sati bila pruga između stanica Vrbas i Zmajevo zbog varenja šina.

Vazdušni saobraćaj odvijao se bez problema, a svi letovi i sa beogradskog i sa niškog aerodroma odvijali su se nesmetano. Na beogradski aerodrom, zbog loših meteoroloških uslova u Tuzli, u 22.20 sleteo je avion avio kompanije WIŽ Air, koji saobraća na liniji Berlin - Tuzla.

Saobraćaj je potpuno zaustavljen na mostu u Peckoj, kao i na mostu na putu Krupanj - Gračanica. Za saobraćaj nisu prohodni putevi Ivanjica/Novi Pazar -Duga Poljana -Rasno - Karajukića Bunari -Ugao - državna granica sa CG (Moravac), kao i put Sjenica - Raždaginja - Bućevo - Karakujića Bunari - Suvi Do - Leskova - Tutin.

Ministarstvo podseća da je i dalje na snazi obustava plovidbe Tisom zbog ledostaja od brane na toj reci pa do granice sa Mađarskom, kao i na kanalima hidro sistema Dunav-Tisa-Dunav - od Bečeja do Vrbasa i kanalima Vrbas-Bezdan, Bačka Palanka-Novi Bečej, Kikindskom i kanalu Zlatica.

Obustava plovidbe zbog leda i niskog vodostaja važi i na reci Savi kod Sremske Mitrovice i Šapca, kao i na Dunavu, gde je zbog pojave leda i ledohoda obustavljena plovidba od Bezdana do Kladova i od Kladova do Djerdapa II. Redovna odbrana od leda proglašena je na Dunavu od Golupca do Smedereva, na Savi od Hrtkovca do granice sa BiH, kao i na celom toku reke Tise, navelo je Ministarstvo.

S. P.

#Ministarstvo građevinarstva | saobraćaja i infrastrukture

#Put

#Sneg

'