AKTUELNO

"Putevi Užice" na oba gradilišta upošljavaju više od 2.000 radnika, od toga oko 200 radnika iz Srbije.

Zahvaljujući dobrim i srdačnim političkim odnosima Srbije i Ruske Federacije srpska privreda i srpska građevinska industrija imaju mnogo prostora na ruskom tržištu, izjavio je ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin prilikom obilaska dva gradilišta u Moskvi na kojima radove izvodi srpska firma AD "Putevi" Užice.

Ministar za rad Aleksandar Vulin je rekao da je "rusko tržište velika šansa za našu privredu, pa i za građevinsku industriju.

-Putevi Užice su jedna od firmi za koju slobodno možemo da kažemo da su ponos naše građevinske operative. Graditi ovako velike objekte, imati ovako veliko poverenje ruskih investitora govori dobro o njima ali govori dobro i o zemlji iz koje dolaze - rekao je ministar.

Istakao je da su naši radnici najbolji ambasadori Srbije, a da će zahvaljujući sporazumima koji će u narednih nekoliko meseci biti sklopljeni sa Ruskom Federacijom – sporazum o socijalnom osiguranju i sporazum o privremenom zapošljavanju, naši radnici i naša privreda biti još konkurentniji i imati još više prilike da grade na ruskom tržištu.

-Zahvaljući dobrim odnosima i političkoj stabilnosti koju imamo u našoj zemlji i zahvaljujući politici koju vodimo i prema Ruskoj Federaciji i našim drugim spoljnim partnerima možemo da kažemo da je za srpsku privredu politika otvarala puteve kao i što je srpska privreda činila srpsku politiku ponosnom - naveo je Vulin koji je obišao gradilišta najvećeg srpskog izvođača u Rusiji.

"Putevi Užice" su na ruskom tržištu među prvih pet građevinskih firmi. Samo u reonu Moskve trenutno izvode radove na dva velika gradilišta – "Srce prestonice" u centru grada, stambeni objekat površine 800.000 kvadratnih metara i najmoderniji Institut nauke i tehnologije "Skolkovo" površine 134.000 kvadratnih metara.

Institut "Skolkovo", delo je čuvenog arhitektonskog studija "Hercog i Demeron", a i pored oštre konkurencije za izvođača radova izabrana je srpska firma "Putevi Užice" koja na ovom projektu sa uspehom predstavalja srpsko građevinarstvo.

Č.N.

#Aleksandar Vulin

#Putevi Užice

#Rusija

'