AKTUELNO

Povratnicima u tom mestu je dopremljena pomoć u hrani i vodi.

U povratničko selo Ljevoša, kod Peći, koje je više od nedelju dana bilo električne energije, danas po podne, nakon posete predstavnika Ministarstva za zajednice i povratak, stigla je struja.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva za zajednice i povratak, povratnicima u tom mestu je dopremljena pomoć u hrani i vodi, koja im je preko potrebna.

Ekipe kosovske elektrodistribucije (KEDS) su, nakon intervencije ministra za zajednice i povratak Dalibora Jevtića, izašle na teren i otklonile kvar na dalekovodu, zbog koga je Ljevoša bila duži period bez struje.

Po otklanjanju kvara i puštanju električne energije koja je u ovim hladnim danima preko potrebna, Jevtić je rekao da su predstavnici Ministarstva i on lično u gotovo svakodnevnoj komunikaciji sa službom za čišćenje puteva, komunalnom službom, elektrodistribucijom i svim relevantnim inistitucijama koje treba da omoguće normalno funkcionisanje i život povratnika.

-Trudimo se da onoliko koliko je u našoj moći obezbedimo normalne uslove za život povratnicima u ovim hladnim danima i zbog toga su predstavnici ministarstva svakodnevno na terenu i u stalnoj komunikaciji sa njima kako bi na vreme reagovali. Pre nekoliko dana je na našu intervenciju raščišćen put ka Ljevoši, danas smo uspeli da uz komunikaciju i dobru saradnju sa KEDS-om omogućimo i popravku dalekovoda i ponovno puštanje električne energije i ja im se na tome zahvaljujem - istakao je ministar Jevtić.

On je dodao da su njegovi saradnici povratnicima u tom mestu odneli, prehrambene pakete, pijaću vodu i poklone za troje dece koja tamo žive, da bi pokazali da o se njima brine i na ovaj način i da makar Novu godinu, koja se večeras dočekuje po julijanskom kalendaru, dočekaju u normalnijim i humanijim uslovima.

Jevtić je dodao da se neće stati kada je u pitanju pomoć povratnicima u ovom mestu.

-Drago mi je da su problemi koji su bili najhitnije za rešavanje, rešeni. U koordinaciji sa povratniicima ćemo videti koji su to još prioritetni problemi koje treba rešavati. Ovakvu brigu iskazujemo gotovo prema svim nevećinskim narodima kojima je pomoć ministarstva potrebna - rekao je Jevtić.

Porodice koje žive u Ljevoši su zahvalile predstavnicima ministarstva na iskrenoj brizi koju iskazuju i na konkretnim koracima koji su ovih dana učinjeni, kako bi im se odblokirao put ka selu od snežnih nanosa i što ponovo imaju elektirčnu energiju, dodaje se u saopštenju.

Č.N.

#Kosovo

#Peć

#Struja

'