AKTUELNO

Zbog povećane potrošnje vode ugroženo snabdevanje.

Zbog velike potrošnje i kvarova, proizvodnja vode je na nivou letnje, pa iz "Beogradskog vodovoda i kanalizacije" apeluju na građane da smanje potrošnju, kako bi se sistem stabilizovao.

Prema rečima direktora "Vodovoda" Dragana Đorđevića, zbog promene temperature, kada ona prelazi iz minusa u plus, kao i zbog starosti cevovoda, dugog 3.600 kilometara, dolazi do pucanja cevi.

- Da je prethodnih godina rađena sistemska zamena cevi, danas bi bili smanjeni rizici i ne bismo došli u ovu situaciju - rekao je Đorđević, dodajući da ove godine sledi zamena 70 kilometara cevovoda.

Đorđević je dodao da je u tom preduzeću danas održan sastanak Kriznog štaba na kome je doneta strategija za sledeće dane, a odlučeno je da se ulože dodatni napori, i pored maksimalnog angažmana.

Poslednjih dana na otklanjanju kvarova radi 20 ekipa u smeni, zbog 50 kvarova dnevno, od čega se njih 30 sanira istog dana.

-Nastojimo da kvarove otklanjamo u najkraćem roku, kako bi sistem funkcionisao - istakao je direktor Beogradskog vodovoda.

-Veliku potrošnju beležimo i na levoj obali Dunava, a veliki gubici se pojavljuju i u južnom prigradskom delu - istakao je on.

Beogradski vodovod apeluje da, pored požrtvovanja i angožovanja svih ekipa, građani pomognu tako što neće česme držati otvorene iz navodne prevencije od zamrzavanja.

Č.N.

#Beogradski vodovod i kanalizacija

#Voda

#snabdevanje

'