AKTUELNO

Najčitanije vesti portala Pink.rs.

12:40 - KUBUROVIĆ I ĐURIĆ: Srbija zahteva hitno i neodložno izručenje Haradinaja!

Ministarka pravde Nela Kuburović i direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izneli su zaključke sednice Vlade Srbije na kojoj je glavna tema bila odluka suda o puštanju Ramuša Haradinaja.

Kuburović je izjavila da je Ministarstvo pravde dostavilo dokaze koje je francusko tužilaštvo zahtevalo, a pored toga i dopunu za izručenje. Ona je istakla da je Francuska dužna da Ramuša Haradinaja izruči Srbiji.

13:34 - Tači uveren da Haradinaj neće biti izručen Srbiji

Foto: Tanjug

Kosovski predsednik Hašim Tači uveren je da, njegov ratni saborac, bivši premijer Kosova, a sada opozicionar Ramuš Haradinaj, koji je uhapšen po poternici Srbije, koja ga tereti za zločine nad civilima, neće biti izručen Srbiji, piše danas Avaz.

Ovo, kaže, nije prvi put da su kosovski političari zadržani u inostranstvu po poternicama Srbije, ali da do sada nijedan nije izručen Srbiji.

15:30 - POSLE 18 GODINA PAUZE: Ovako izgleda voz koji od sutra saobraća na liniji Beograd-Kosovska Mitrovica! (FOTO)

Prvi put posle NATO bombardovanja biće uvedena probna železnička linija Beograd - Kosovska Mitrovica, a sutra će biti organizovana promotivna vožnja novom ruskom "dizelkom" koja je ukrašena motivima kulturnog i duhovnog nasleđa Srbije sa Kosova i Metohije.

Voz će saobraćati rutom Beograd-Mladenovac-Lapovo-Kragujevac-Kraljevo-Raška-Kosovska Mitrovica.

15:39 - SPREMITE SE! Evo kada stiže NOVA SNEŽNA OLUJA! (VIDEO)

Kiša, sneg i olujni vetrovi ponovo prete zemljama regiona. Crveni meteoalarm je objavljen u delovima Hrvatske i u Republici Srpskoj, a jutros se zabelela Podgorica. Sneg je iznenadio i stanovnie primorskih gradova.

Vozači u Podgorici nisu navikli na sneg, pa se savetuje oprezna vožnja. Hidrometeorološki zavod Republike Srpske izdao je za crveno upozorenje za trebinjsku, mostarsku i livanjsku regiju zbog najavljenih padavina.

16:05 - PUCNJAVA U KRAGUJEVCU: Identifikovan napadač!

Policija je identifikovala osobu osumnjičenu da je kod kafea "Bahus" u Glavnoj ulici u Kragujevcu hicem iz vatrenog oružja u četvrtak ranila muškarca (28) i intenzivno traga za njim, saopštila je kragujevačka policija.

Policija je uhapsila dvojicu mladića R.J.(24) i L.L.(22) koji su osumnjičeni da su Glavnoj ulici učestvovali u tom sukobu u kojem je ranjen jedan jedan muškarac.

16:31 - Bogićeviću ekstradicioni pritvor, Ristić pušten!

Foto: houstondwi_photos via Foter.com CC BY SA

Viši sud u Kragujevcu odredio ekstradicioni pritvor Predragu Bogićeviću (47) koji je ranije danas uhapšen po poternici Crne Gore, dok je Specijalni sud u Beogradu Nemanju Ristića pustio na slobodu uz zabranu napuštanja boravišta u Beogradu.

16: 45 - TRAGEDIJA U SVILAJNCU! Dvogodišnja devojčica preminula od UPALE PLUĆA!

Dvoipogodišnja Sara Trifunović iz Svilajnca preminula je u jagodinskoj bolnici od zapaljenja pluća.

Devojčica je pre desetak dana lečena u svilajnačkom Domu zdravlja zbog kašlja. Tada je bila na inhalaciji. Sahranjena je juče u rodnom Kušiljevu.

17: 30 - OTIŠAO U LEGENDE: Zbog ovoga smo voleli Mikija Jevremovića! (VIDEO)

Foto: YouTube screenshot

Legendarni pevač Miki Jevremović preminuo je danas, nakon petnaest dana duge kome u koju je zapao kada je 27. decembra doživeo težak moždani udar.

Lekari su se danima predano borili za njegov život, međutim, Miki je izgubio najvažniju životnu utakmicu. Pre nekoliko dana mu se dodatno pogoršalo zdravstveno stanje koje lekari, nažalost, nisu mogli da poprave.

18:30 - VIŠI SUD: Poternica za Mirom Marković je i dalje na snazi!

Foto: Tanjug AP

Pojedini mediji objavili da se ime Mirjane Marković više se ne nalazi na sajtu Interpola među "crvenim poternicama".

- Viši sud u Beogradu nije naložio stavljanje poternice van snage, već su rešenje o pritvoru i naredba o raspisivanju poternice (nekadašnjeg) Okružnog suda u Beogradu iz 2003. godine i dalje na snazi - naveo je sud.

19: 05 - AUTOBUSI SA DECOM ZAGLAVLJENI U STRAŠNOJ MEĆAVI! Snežna oluja zahvatila Hrvatsku ! (VIDEO)

Snežna mećava zahvatila je Sljeme kod Zagreba, a dva autobusa s decom su tamo zaglavljena, jer je prethodno kombi sleteo sa ulice i zaustavio saobraćaj, prenose hrvatski mediji.

Taj hrvatski portal navodi da deca čekaju u Tomislavcu da se očisti put.

Vreme - Sutra se očekuje pretežno oblačno i malo hladnije vreme i mestimično slab sneg, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Ujutro je još ponegde na jugu i jugoistoku moguća kiša. Posle podne na severu, a u toku noći i u ostalim krajevima postepeno razvedravanje.

U Beogradu će biti malo hladnije, ujutro oblačno sa slabim snegom, zatim suvo, a posle podne očekuje se postepeno razvedravanje.

#Dan

#Pregled

#Pregled vesti

'