AKTUELNO

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je da su sve komunalne službe grada uradile veliki posao tokom noći na uređenju mesta na kojima se održavao skup dobrodošlice predsedniku Rusije, kako bi Beograd jutros funkcionisao kao svakog dana.

– Beograd je juče bio domaćin jednog od najvećih skupova u svojoj istoriji jer je samo na platou ispred Hrama Svetog Save i u Bulevaru oslobođenja bilo oko 120 hiljada ljudi. Ponosni smo jer je skup protekao dostojanstveno, bez ijednog incidenta. Jutros su sve ulice prohodne, javni prevoz radi bez zastoja, a komunalne službe obavljaju svoj redovni posao – rekao je Vesić.

On je podsetio da je Grad Beograd, kao i uvek kada dolaze visoke zvanice iz inostranstva, bio uključen u pripreme koje su trajale 10 dana.

– Uredili smo sva mesta koje je posetio naš gost, pa su tako zamenjena uništena odnosno ukradena slova sa Spomenika oslobodiocima Beograda. Privremeno je uređen plato ispred Hrama Svetog Save, zajedno sa crkvom, jer se sada radi projekat uređenja platoa posle kojeg će biti trajno rekonstruisan. Gradska preduzeća su učestvovala u antiterorističkim merama MUP-a Srbije. Saobraćaj je normalizovan sinoć oko 22 sata, a tokom noći 220 radnika komunalnog sistema sa 60 vozila radilo je na uređenju grada. Danas nastavljamo sa uređenjem platoa ispred Hrama Svetog Save – rekao je Vesić.

#Beograd

#Goran Vesić

'