AKTUELNO

Ovu inicijativu pokrenula je Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

''Srbija voz'' pokreće probnu liniju za prevoz putnika između Beograda i Kosovske Mitrovice, a promotivna vožnja biće organizovana u subotu, 14. januara.

Promotivni voz krenuće iz Beograda za Kosovsku Mitrovicu u subotu, 14. januara u 8.30 časova, a polazak iz Kosovske Mitrovice planiran je u nedelju, 15. januara, u 10.40 časova. Kako je saopštio ''Srbija voz", probna linija se pokreće na inicijativu Kancelarije za Kosovo i Metohiju Vlade Srbije, a linija između Beograda i Kosovske Mitrovice biće uspostavljena kao produžetak postojeće linije između Kraljeva i Kosovske Mitrovice.

Tokom funkcionisanja probne linije, vozovi će polaziti petkom u 10.40 časova iz Kosovske Mitrovice, a iz Beograda nedeljom u 8.30 časova. Unutrašnjost voza biće brendirana motivima srpskog kulturnog nasleđa sa Kosova i Metohije, a putnike će prevoziti nova kompozicija dizel-motornog voza nabavljenog iz kredita Ruske federacije za modernizaciju srpske železnice.

Kako je navedeno, Kancelarija za Kosovo i Metohiju snosiće deo finansijskih troškova koje će "Srbija voz" imati zbog prevoza putnika na ovoj liniji. Voz će na probnoj liniji saobraćati u periodu od 20. januara do 26. februara, a nakon toga biće doneta odluka o eventualnom prelasku linije u redovnu, na osnovu iskazanog interesovanja putnika i odnosa ostvarenih prihoda i troškova tokom probnog perioda.

S.A.

#Beograd

#Kancelarija za Kosovo i Metohiju

#Kosovska Mitrovica

#Putnici

#Srbija voz

#Voz

'