AKTUELNO

Uprkos lošem vremenu, aviosaobraćaj funkcioniše neometano.

Aerodrom Nikola Tesla u Beogradu, iako je crveni meteo-alarm na snazi, neometano funkcioniše i neprekidno je otvoren za avio-saobraćaj, a pomoćnik ministra za vazdušni saobraćaj Zoran Ilić izjavio je da, zahvaljujući savremenoj opremi, nijedan let nije otkazan.

Na aerodromu kažu da bez obzira na vremenske uslove rade u okviru planiranog reda letenja. Ilić, koji je zajedno sa v.d. generalnim direktorom aerodorma "Nikola Tesla" u Beogradu Sašom Vlaisavljevićem obišao Zimski štab aerodorma i najsavremeniju platformu za odleđivanje i sprečavanje zaleđivanja aviona, istakao je i pored složenih vremenskih uslova nije bilo nikakvih kašnjenja niti otkazivanja letova.

Foto: Tanjug

-Čestitam generalnom direktoru Vlaisavljeviću što se potrudio na sve moguće načine da se završi ovako dobru platformu koja je tehnološki zaista vrhunska, opremljen sredstvima i mašinama kako bi se obezbedilo odleđivanje aviona i zaštita od zaleđivanja tokom leta - rekao je Ilić.

Ilić je naglasio da nijedan let sa beogradskog aerodroma nije otakazan zbog vremenskih uslova u Beogradu još od 2014. godine.

-I u ovako teškim uslovima bilo je samo manjih zakašnjenja zbog aerodroma sa kojih su avioni dolazili ili su morali da čekaju ovde na poletanje kako bi se na odredišnim aerodromima obezbedili uslovi - objasnio je Ilić.

Foto: Tanjug

Sve operativne službe aerodroma neprekidno su angažovane kako bi se avio-saobraćaj odvijao bezbedno i sigurno, uz pružanje efikasne usluge putnicima i komfor dok borave na aerodromu. Ukoliko dođe do kašnjenja aviona u odlasku iz Beograda, na zahtev avio-kompanije aerodrom "Nikola Tesla" organizuje obezbeđivanje obroka i osveženja za putnike.

Saobraćaj se normalno odvija i na niškom aerodromu.

S.A.

#Aerodrom

#Saobraćaj

#Sneg

#Zima

'