AKTUELNO

Najvažnije servisne informacije za 11. januar.

VREMENSKA PROGNOZA

LEDENI TALAS SE NASTAVLJA! Temperature ostaju ISPOD NULE!

U Srbiji će danas biti umereno do potpuno oblačno i hladno, mestimično sa slabim snegom, saopštio je RHMZ. Sredinom dana očekuje se prestanak padavina. Duvaće slab do umeren, zapadni i jugozapadni vetar. Najviša dnevna teperatura od minus 10 do minus pet stepeni. U Beogradu oblačno i hladno vreme, povremeno sa snegom. Od sredine dana razvedravanje. Vetar slab i umeren, zapadni i jugozapadni. Najviša dnevna oko minus pet stepeni.

Foto: Tanjug

KURS NARODNE BANKE SRBIJE

NBS: Kurs dinara 123,68

Foto: Pixabay.com

Dinar će ostati na približno istom nivou prema evru i zvanični srednji kurs će iznositi 123,6899 dinara za evro, objavila je NBS. Dinar je prema evru slabiji za 0,2 odsto nego pre mesec dana, a na godišnjem nivou je slabiji za 1,4 odsto. Indikativni kurs dinara prema dolaru je oslabio za 0,2 procenta na 116,7106 dnara za jedan dolar. Prema američkoj valuti, dinar je slabiji za 0,4 odsto nego pre mesec dana, dok je na godišnjem nivou slabiji za 4,3 procenta.

STANJE NA PUTEVIMA

OPREZNO! Zbog snega saobraćaj OTEŽAN I USPOREN!

Saobraćaj u Srbiji ovog jutra odvija se otežano, ali bez zastoja na važnijim magistralnim i regionalnim putevima, saopštio je AMSS.Vozači moraju računati sa snegom kojeg ima mestimično do tri centimetra, dok u planinskim predelima snega ima na kolovozu i više od pet centimetra. Iz AMSS-a apeluju na vozače da voze oprezno, poštuju sva ograničenja u vožnji i sve saobraćajne propise, jer se ispod novoformiranog snežnog pokrivača na pojedinim deonicama nalazi se led na putu.

Foto: Tanjug

SAVET LEKARA

Pet osoba povređeno u dva udesa tokom noći u Beogradu!

Foto: Pixabay.com

Protekle noći u Beogradu su se dogodile dve saobraćajne nezgode u kojima je pet osoba povređeno, rekla je za Pink.rs portparol Hitne pomoći Nada Macura. Ona saveruje građane da ne izlaze na ulice bez preke potrebe, a naročito stariji sugrađani. Svi treba da budu oprezni zbog snega koji je na ulicama prekrio led. Treba konzumirati tople napitke, unositi što više vitamina i jesti voće, a ko izlazi treba dobro da se obuče i obavezno da stavi kapu, šal i rukavice.

A.V.

#AMSS

#Auto-put

#Dinar

#Dolar

#Evro

#Kurs

#Lekar

#Narodna Banka Srbije

#Prognoza

#RHMZ

#Savet

#Vreme

'