AKTUELNO

Ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu Branko Ružić poručio je danas da bez efikasne administracije, nema ni privrednog ni društvenog napretka, te da je zbog toga reforma javne uprave prioritet za punopravno članstvo Srbije u Evropskoj uniji.

On je na svečanosti, kojoj je prisustvovao i ministar poljoprivrede Branislav Nedimović, povodom završetka izgradnje Trga investitora u Sremskoj Mitrovici organizovanoj u čast investitora koji su uložili u ovu lokalnu samoupravu ocenio da su oni odlučili da tu investiraju jer je obezbeđen povoljan poslovni ambijent.

- Investitori, domaći i strani, poput Cooper Standarda, Eaton Electric, Rodoplast, Termoprodukta i drugih, koji su odabrali da u Sremskoj Mitrovici investiraju svoj novac, tehnologije i znanje odlučili su se za to jer je u ovoj lokalnoj samoupravi obezbeđen povoljan poslovni ambijent, koji zahteva i smanjenje birokratije i ubrzanje procedura-naveo je Ružić.

On je naglasio da je zahvaljujući ovim investicijama otvoreno više od 3.500 radnih mesta, a da su ta ulaganja bila motor privrednog oporavka grada i jačanja životnog standarda građana Sremske Mitrovice, saopšteno je iz kabineta ministra Ružića.

Projekat "Uređenje Trga investitora u Sremskoj Mitrovici“ Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave sufinansiralo je sa 4,7 miliona dinara iz Budžetskog fonda za lokalne samouprave u nameri da obeleži dobre odnose lokalne samouprave i privrednika ovog kraja.

Ministar je rekao da je ovogodišnji budžet Fonda 30 puta veći nego lane i iznosi 320 miliona dinara. Najavio je da će naredne godine sredstva biti dodatno povećan na 420 milona dinara.

#Branko Ružić

'