AKTUELNO

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić apelovao je da se pooštre zakonski propisi i strožije kazne lica koja uzbunjuju građane lažnim dojavama o postavljanju bombe na različitim lokacijama u gradu.

Vesić je izjavio da je rano jutros policija dobila dojavu da su postavljene bombe u zgradama Skupštine grada na Trgu Nikole Pašića i Ulici Dragoslava Jvanovića kao i u Domu Narodne skupštine.

– Ispostavilo se da su prijave bile lažne. Jutros rano, predstavnici službi bezbednosti bili su na terenu i koordinisanom akcijom, policija i antidverzivne jedinice pregledale su sve zgrade, nakon čega su zaposleni mogli da se vrate na posao – rekao je Vesić.

On je naglasio da ljudi koji tako nešto rade moraju da budu oštro kažnjavani i u tom smislu bi trebalo da se menja zakon.

– To nije običan telefonski poziv, već je u pitanju širenje lažnih vesti i ugrožavanje bezbednosti ljudi. Tako se nanosi i velika materijalna šteta jer zaposleni koji rade u ovim institucijama moraju da izađu iz zgrade dok se prostorije ne pregledaju. Kada neko zbog toga bude ozbiljno kažnjen i bude otišao u zatvor, to više neće ponoviti – istakao je Vesić, koji je dodao da je potrebno pooštriti kazne jer niko ne može da se igra sa bezbednošću građana.

#Goran Vesić

#Kazne

'