AKTUELNO

Evo šta treba da uradite ukoliko ne želite da društvene mreže - Facebook, Twitter, Instagram i Snapchat uz objavu odaju i vašu lokaciju, s koje ste ih poslali.

Dodajete lokaciju uz objave na Facebooku i Twitteru, društvene mreže će ih zapamtiti i automatski dodavati uz naredne objave. Iako objavljuju samo mesto, ne i tačnu adresu, postoji nekoliko razloga zašto je pametno sakriti ove informacije.

Lokaciju možete sakriti direktno pri objavi na obe društvene mreže. Kucnite na sličicu za lokaciju ispod kućice za unos i proverite da li je objava lokacije aktivna.

Za razliku od Facebooka i Twittera, Instagram ne deli vašu lokaciju automatski. Ipak, slike učitane pre avgusta 2015. godine mogu biti pod uticajem računarskog buga koji prikazuje lokaciju bez vašeg znanja. Sakrijte je tako što ćete kucnuti po kućici za unos objave i potom odaberite Delete Location.

Snapchat se od prethodne trojke razlikuje po tome što ne deli lokaciju na isti način.Međutim, Geofilter može uputiti na to gde se nalazite. Zato dobro razmislite želite li da ga koristite.

Č.N.

'