AKTUELNO

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević razgovarao je danas sa zamenicom menadžera Regionalnog poverilačkog fonda EU (MADAD fond) Danijel Keulen i zamenicom šefa Delegacije EU u Srbiji Matejom Norčič Štamcar o nastavku saradnje u domenu migrantske krize.

Keulen je naglasila da je Srbija važan partner EU kada je u pitanju upravljanje migracijama i uspostavljanje okvira za bezbedne, uređene i regularne migracije u cilju regulisanja globalnog upravljanja i koordinacije po pitanju međunarodnih migracija.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ita enim vivunt quidam, ut eorum vita refellatur oratio. Quid ait Aristoteles reliquique Platonis alumni? Duo Reges: constructio interrete. Hanc quoque iucunditatem, si vis, transfer in animum; Igitur ne dolorem quidem. Itaque sensibus rationem adiunxit et ratione effecta sensus non reliquit. Post enim Chrysippum eum non sane est disputatum.

Đorđević je istakao da je EU ključni partner Srbije kada je u pitanju proces upravljanja migrantskom i izbegličkom krizom, kao i da je dalji nastavak saradnje neophodan faktor u nastavku uspešnog odgovora Srbije na migracije.

Ukazao je da je saradnja EU i Ministarstva najviše rezultata donela u oblasti pomoći sistemu socijalne zaštite za poboljšanje kvaliteta brige i zaštite ranjivih kategorija stanovništva, posebno maloletnika bez pratnje i zahvalio na tome MADAD fondu.

On je dodao da je pomoć međunarodnih partnera u jačanju kvaliteta socijalnih usluga veoma važna kako bi Srbija nastavila da pruža kvalitetan i aktivan život migrantima i izbeglicama u zemlji, saopštilo je Ministarstvo za rad.

#Migranti

#Zoran Đorđević

'