separator
Info
ZABAVAAKTUELNO

vesti

Otvoren put preko Ljepojevića


Zlatiborski i Moravički okrug konačno su spojeni asfaltnim putem preko sela Ljepojevići, pa između Ivanjice, Nove Varoši i Sjenice više nema prirodnih prepreka i meštani okolnih sela mogu lakše da funkcionišu.


Put preko Ljepojevića svečano je otvorio generalni sekretar predsednika države Nikola Selaković.

-Velika mi je čast da upravo na desetogodišnjicu početka obeležavanja Javorskog rata otvorimo asfaltni put za koji se nadam da će poslužiti da u buduće vreme mnogo više ljudi njim dolazi, nego odlazi iz ovih prelepih srpskih krajeva - rekao je Selaković. 

Autor: Tanjug

Predsednik opštine Nova Varoš Rade Vasiljević naglašava da je put veoma važan za ove krajeve. 

- Njegov značaj je nemerljiv kad je u pitanju razvoj privrede i poljoprivrede, jer sela u ovom delu poznata su po najvećem broju krupnih stočara kojima će plasman proizvoda i transport sada biti uveliko olakšan - izjavio je predsednik opštine Nova Varoš. 

- Mnogo ulažemo i u razvoj turizma, jer je ovo je odlična destinacija koja će spajati čitavu Srbiju sa Ivanjicom i Novom Varoši, pa će moći da vide naše prelepo jezeri Uvac, ili svetsko čudo kako ga ja nazvao CNN - rekao je Vasiljević.

Autor: Tanjug

 Zoran Lazović, predsednik opštine Ivanjica, istakao je nemerljivi značaj što je dva okruga spojeno na ovaj način. 

- Godišnjicu Javorskog rata obeležavamo na najbolji mogući način, jer otvaramo put koji će spojiti tri opštine i imati veliki značaj za meštane. Veliku zahvalnost dugujemo predsedniku Aleksandru Vučiću i Vladi za ovaj projekat koji je koštao oko 30 miliona dinara, ali i za sve ono što čine za ovaj kraj - naglasio je Lazović. 

Vesti Minut dva

Nacionalni Dnevnik

Komični video i skrivena kamera

Komentari • 0

Komentari uvredljivog sadržaja neće biti odobreni.

korisnik

povezane vesti