separator
Info
ZABAVAAKTUELNO

vesti

ETF i Mašinski povećali kvote za samofinsirajuće studente


Senat Univerziteta u Beogradu potvrdio je danas odluku Komisije za upis da se prošire kvota za samofinansirajuće studente na Elektrotehničkom i Mašinskom fakultetu.


Na ETF-u kvote su proširene na smeru Elektrotehnika i računarstvo za 40 samofinansirajućih studenata, dok je na Softverskom inženjerstvu upisano pet samofinansirajućih studenata više.

 Proširenje kvota odobreno je i Mašinskom fakultetu za 100 samofinansirajućih studenata. 

Na oba fakulteta povećanje je odobreno u okviru akreditovanih kvota. 

- Mi smo zbog dobrog odživa i dobrog uspeha i kvaliteta kandidata tražili dodatnih 40 mesta na studijskom programu Elektrotehnika i računarstvo i pet mesta na Softverskom inženjerstvu. To nam je odobreno, odobrenje je realizovano i kandidati su upisani - rekao je dekan ETF-a Milo Tomašević nakon sednice Senata.

On kaže da je upis već završen i da na tom fakultetu neće biti drugog upisnog roka. Dekan Mašinskog fakulteta prof. 

Radivoje Mitrović pojašnjava da je prijemni na tom fakultetu polagalo 950 kandidata, ali da kvota od 520 budžetskih mesta nije popunjena jer nisu bili zadovoljni pokazanim znanjem kandidata iz matematike. 

- Primili smo na budžet 465 kandidata, tako da će u septembru biti raspisan novi poziv za budžetska mesta", pojasnio je on. Ove godine na fakultete Univerziteta u Beogradu prijavilo se 18.500 kandidata, što je za 1.500 manje u odnosu na prošlu godinu. Prorektor UB prof. Nada Kovačević kaže da su na upisu dobro prošli i imali puno kandidata ETF, Mašinski fakultet, Matematički, FON, Medicinski, Stomatološki. "Nekoliko fakulteta je lošije prošlo - Tehnički fakultet u Boru, Pravoslavno- bogoslovski, Rudarsko- geološki, Poljoprivredni, imali su manje kandidata u odnosu na kvote po studijskim programima - pojasnila je ona. 

Koliko je budžetskim mesta ostalo na kom fakultetu, kako je rekla, znaće se ovih dana kada će biti raspisan i novi upisni rok. 

- Svuda gde je ostalo samofinansirajućih i budžetskih mesta biće raspisan novi konkurs - zaključila je ona.

Vesti Minut dva

Nacionalni Dnevnik

Komični video i skrivena kamera

Komentari • 0

Komentari uvredljivog sadržaja neće biti odobreni.

korisnik

povezane vesti