AKTUELNO

Kako je istakao ministar odbrane, nastaviće se sa poboljšanjem kvaliteta obuke, ali ne samo aktivnih pripadnika vojske, već će se ministarstvo truditi da ima što veći obuhvat rezervnog sastava.

Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je da je od početka godine u Vojsku Srbije (VS) primljeno 277 novih profesionalnih vojnika a da se očekuje da će do kraja godine VS primiti i 112 podoficira.

- Naša vojska se intenzivno obučava, naša vojska povećava svoj borbeni sastav, kako po broju tako i po kvalitetu onih koji su uz nas, u njihovoj obučenosti i spremnosti da izvrše svaki zadatak. Mi ćemo i u narednom periodu nastaviti da poboljšavamo kvalitet obuke, ali ne samo aktivnih pripadnika vojske, već ćemo se truditi i da imamo i što veći obuhvat rezervnog sastava, kako bi i rezervu pripremili za savremene izazove i za sve ono što očekuje svaku vojsku - rekao je Vulin.

Foto: Tanjug

Kako se navodi u saopštenju, Vulin je, u pratnji načelnika Generalštaba VS Ljubiše Dikovića i komandanta Komande za obuku Đokice Petrovića, posetio poligon "Peskovi", na kojem se obučavaju polaznici Centra za obuku i usavršavanje podoficira u okviru Osnovnog kursa za podoficire. Komandant Centra za obuku i usavršavanje podoficira major Saša Puač rekao je da je danas prikazano taktičko uvežbavanje po temi "Vod u napadu, odeljenje u odbrani".

Osnovni kurs za podoficire traje od 15 do 17 nedelja i čine ga obuka, stručnospecijalistička obuka i stažiranje u jedinicama Vojske Srbije. Po završetku Osnovnog kursa za podoficire, kandidati se proizvode u čin vodnika i postavljaju se na formacijska mesta u jedinicama VS.

Pročitajte još: Velt: Srbija neuobičajena putna destinacija - ali je u trendu!

#Aleksandar Vulin

#Vojska

'