AKTUELNO

Beograd sprema brojna iznenađenja.

Grad Beograd ove godine priprema bogat novogodišnji program za građane i turiste. Nekoliko lokacija u gradu nudi odličnu zabavu koja će se završiti tek 15. februara. Kako je gradski menadžer Goran Vesić izjavio na predstavljanju, ovogodišnji program je raznovrsniji nego prethodne godine, a ulaganje u njega je ulaganje i u sam grad.

Trg otvorenog srca – 1. decembar – 1. februar

Na Trgu Republike biće postavljene drvene kućice, u kojima će se prodavati suveniri, nakit, ukrasi, igračke, zanatski proizvodi, topli napici, slatkiši. Dečji kulturni centar će svake subote i nedelje u decembru izvoditi predstave i programe za decu.

Klizalište na Tašmajdanu – 15. decembar – 15. februar

Ulaz na tašmajdansko klizalište će u određenim terminima biti besplatan, uz prateći muzički program svakog dana. Organizovaće se i predstave za decu, nastupi mađioničara, i svakog petka tematske žurke. U Tašmajdanskom parku biće izvođene bajke za decu i biće postavljen muzički zamak.

Trg bajki – 15. decembar – 15. januar

Na platou ispred UK Vuk Karadžić biće postavljena Kuća bajki, u kojoj će se čiatati srpske narodne bajke i bajke braće Grim. Na trgu će biti postavljene i tezge na kojima će biti predstavljeni stari srpski zanati i rukotvorine, kao malo lutkarsko pozorište.

Foto: Beta

Klizalište na Trgu Nikole Pašića – 15. decembar – 1. februar

Na Trgu Nikole Pašića biće postavljeno klizalište uz prateći muzički program.

Savska promenada – 16. decembar – 15. februar

Deca i odrasli moći će da uživaju u koncertima, humanitarnim akcijama, vatrometima, takmičenjima, a deliće se i paketiće. Tropiko Bend i Piloti održaće koncert 29. decembra.

Dečja Nova godina – 16. – 30. decembar

Dečja Nova godina održava se na Beogradskom sajmu i nudi besplatne programe za decu. Planirano je 39 programa: 11 pozorišnih predstava za decu gradskih dečjih pozorišta, 18 muzičko-scenskih programa, od čega devet sa novogodišnjim predstavama, osam gala programa sa nastupima glumaca, voditelja, pevača, horova, orkestara i baleta, kao i dva ekskluzivna programa sa poznatim glumcima i pevačima, učesnicima festivala Dečje beogradsko proleće 2016.

Deveta trka Deda Mrazeva – 25. decembar

Više od 3.000 Deda Mrazeva trčaže Ulicom Kralja Milana, a pod sloganom “Deda mrazevi daruju život” biće organizovana akcija dobrovoljnog davanja krvi. Trku će pratiti muzičko-zabavni program na bini kod Terazijske česme.

Foto: Tanjug

Doček nove godine – 30. i 31. decembar

Na trgu će dan pred doček nastupati Aca Lukas i Bijelo dugme, a u najluđoj noći Bajaga i instruktori i Plavi orkestar.

Ulica otvorenog srca – 1. januar

Ova manifestacija organizuje se svake godine od Svetogorske do Ulice Strahinjića Bana, a ove godine će biti organizovana u još nekoliko beogradskih opština.

Foto: Beta

Lomljenje česnice – 7. januar

Na Božić će se tradicionalno lomiti česnica na Trgu Republike.

A.V.

#Beograd

#Goran Vesić

#Nova godina

'