AKTUELNO

Želje, upornost i trud Miloša Danilovića su za čistu desetku, baš kao i ocene koje je nizao u indeksu završavajući u roku Medicinski fakultet Vojnomedicinske akademije na Vojnoj akademiji.

Miloš Danilović ima svega 25 godina, a već je potporučnik i vojni lekar, ali i momak za primer. Akademju je završio u roku sa svim desetkama. Mladić iz Klena kod Šapca, nikada nije pao ispit, niti ga je poništio.

-Oduvek sam želeo da studiram medicnu. U Šapcu sam upisao srednju medicinsku koju sam završio kao Vukovac, a zbog ljubavi prema otadžbini, prema svojoj zemlji upravo sam se odlučio za Medicinski fakultet Vojnomedicinske akademije. Smatrao sam da su oficirski i lekarski poziv dva najplemenitija i najčasnija zanimanja. Tako sam sebi pružio šansu da se oprobam u isto vreme i kao lekar i kao oficir – rekao je Danilović.

Foto: Pink.rs/Printscreen youtube

Prema njegovim rečima, on se aktivno bavio i košarkom, ali se ipak odlučio za obrazovanje.

-Mislim da sve to potiče od vaspitanja. Učili su i mene i sestru da se rad i poštenje isplati. To mi je negde uvek bila ideja vodilja, uz pomoć koje sam uspeo da ostvarim i sve ovo. Moram da se pohvalim, jer je i moja sestra student generacije na Pravnom fakultetu. Ove godine je završila i master takođe sa desetkama – istakao je mladi oficir i lekar Danilović.

On je dodao da su ih roditelji uvek usmeravali na školu, ali da nisu vršili pritisak na njih šta da upišu, već da su im dopustili da sami izaberu čime će se baviti.

Pročitajte još: Dobra prohodnost puteva, oprez zbog kiše

-Svako od nas ima sklonost ka nečemu, a ako se to na vreme prepozna i ako se dozvoli deteteu, mislim da će rezultati biti neminovni – rekao je Danilović i dodaje, kada je u pitanju Vojna akademija, da se zahteva dosta odricanja, ali da se sve može postići dobrom organizacijom.

-Za razliku od kolega iz civilstva mi smo potpisali ugovor kojim nam je obezbeđen posao, počeo nam je staž, a i ostale kolege iz klase su vrhunski studenti, Vukovci. To je jedna vrhunska klasa – rekao je Danilović.

#Miloš Danilović

#Vojska

'