separator
Info
ZABAVAAKTUELNO

vesti

Handke se, nakon dobijene Nobelove nagrade, obratio na SRPSKOM: Drago mi je što su Srbi srećni zbog mene, večeras ćemo popiti RAKIJU I BELO VINO!


Nobelova nagrada za 2019. godinu otišla je u ruke austrijskog književnika Petera Handkea.


Dobitnik ovogodisnje Nobelove nagrade za književnost, Austrijanac Peter Handke, u prvom reagovanju na vest da je ovogodišnji dobitnik tog priznanja, rekao je za beograske medije da mu je drago što su Srbi srećni zbog njega.

- Veoma sam iznenađen i veoma umoran, duže ćemo pričati sutra. Želim da pozdravim sve ljude u Beogradu i Srbiji, osećam vašu radost zbog velikog priznanja koje sam dobio, hvala vam na tome i u moje ime večeras popićemo (na srpskom je izgovorio) rakiju i belo vino - poručio je austrijski pisac.

Handke je rekao da mu je drago što su Srbi srećni zbog njega.

- Drago mi je što su Srbi srećni zbog mene! Da se ne raduju samo zbog Đokovića - kazao je Handke.

Podsetimo, Nobelova nagrada za 2019. godinu otišla je u ruke austrijskog književnika Petera Handkea uz obrazloženje: "Zbog uticajnog rada koji sa lingvističkom genijalnošću istražuje periferiju i posebnost ljudskog postojanja".

Peter Handke je jedan od najsvestranijih i najplodonosnijih pisaca nemačkog govornog područja. Napisao je stotinak knjiga, koje uključuju romane, drame, zbirke pesama, filmske scenarije...

Dobitnik je brojnih nagrada - Kafkine, Šilerove, Ibzenove, kao i priznanja "Tomas Man" i "Milovan Vidaković".

Nobelova nagrada dodeljena je i Olgi Tokarčuk.

Vesti Minut dva

Nacionalni Dnevnik

Komični video i skrivena kamera

Komentari • 0

Komentari uvredljivog sadržaja neće biti odobreni.

korisnik

povezane vesti