separator
Info
ZABAVAAKTUELNO

vesti

VESIĆ: U četvrtak počinje demontaža spomenika Pobednik! (FOTO)


Građani će skulpturu, koja je na stubu visokom 14 metara, prvi put izbliza moći da vide od 13 do 15 sati na "Carigradskom drumu", stazi kojom se u Park Kalemegdan ulazi iz Uzun Mirkove ulicu, kazao je Vesić.


Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić na svom Fejsbuk profilu objavio je da za tri dana počinje restauracija Pobednika na Kalemegdanu.

Autor: Printscreen Facebook/Goran Vesić

Autor: Printscreen Facebook/Goran Vesić

Sve je spremno da u četvrtak, 10. oktobra počne demontaža spomenika Pobednik. Skidanje skulpture sa postamenta, počeće u 11 časova, da bi Pobednik bio odnet na restauraciju u ateljeu vajara Zorana Kuzmanovića u Smederevo. Direktan prenos demontacije spomenika biće na stranici Zavoda za zaštitu spomenika kulture Beograda na Fejsbuku. Građani će skulpturu, koja je na stubu visokom 14 metara, prvi put izbliza moći da vide od 13 do 15 sati na "Carigradskom drumu", stazi kojom se u Park Kalemegdan ulazi iz Uzun Mirkove ulicu. Pobednik će, kao i Spomenik zahvalnosti Francuskoj, biti posle restauracije vraćen na postament.

Autor: Printscreen Facebook/Goran Vesić

Kako je Veisć takođe istakao u svojoj objavi, građani će imati prilike da izbliza vide kako izgleda Pobednik, koji će nakon restauracije biti vraćen na mesto.

Vesti Minut dva

Nacionalni Dnevnik

Komični video i skrivena kamera

Komentari • 0

Komentari uvredljivog sadržaja neće biti odobreni.

korisnik

povezane vesti