separator
Info
ZABAVAAKTUELNO

vesti

VESIĆ ZA PINK: Park vojvode Vuka na Topličinom vencu je još jedno mesto za okupljanje ljudi!


Park vojvode Vuka na Topličinom vencu ne samo što je lepo uređen već ima svoju funkciju, ovde se svake subote održavaju koncerti, dečje predstave i razni drugi događaji što i jeste suština svih novih uređenih delova grada, rekao je zamenik gradonačelnika.


Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić kaže da se na Topličinom vencu, u Parku vojvode Vuka, svakog vikenda održavaju različite manifestacije, što je, kako kaže, suština svih novih uređenih delova grada.

- Napravljeno je dečje igralište, ali i pozornica za dečje predstave i koncerte koje se održavaju svakog vikenda u organizaciji gradskog urbaniste Marka Stojčića – kaže Vesić, dodajući da je ovaj park do pre nekoliko meseci bio zapušten, bez zelenila i sa klupama u lošem stanju.

Ovo je sada, kako kaže, postao park koji je namenjen deci i na koji je, kako kaže, ponosan i on, ali i građani.

Autor: Tanjug/Filip Krainčanić

Podseća da je krajem 80-ih godina Beograd planirao pešačku zonu. Tada je dogovoreno da se Knez Mihailova, Obilićev, Topličin i Kosančićev venac, ali i okolne ulice, pretvore u pešačku zonu.

Počelo je sa Knez Mihailovom, ali su onda krenuli ratovi i raspad zemlje, pa se više nije imalo para. Zato smo pre nekoliko godina rešili da oživimo ovaj projekat. Počeli smo sa Obilićevim vencem, pa sa Vuka Karadžića, sa Topličinim i Kosančićevim vencem, uredili smo brojne fasade, a kada završimo fasade na Topličinom vencu, čitav ovaj kraj će dobiti svoju funkciju – rekao je Vesić gostujući u "Žikinoj šarenici" na TV Pink. Dodaje da svi veliki gradovi imaju svoje pešačke zone, a Beograd će uskoro završiti izgradnju svoje.

On je dodao da je sada više zelenila i naglasio da je, računajući Obilićev venac, Kosančićev venac, Trg republike, ulice kralja Petra, cara Lazara, Vuka Karadžića, Delijsku ulicu kao i prostor ispred Doma omladine, zasađeno oko 200 novih stabala.

Govoreći o rekonstrukciji Trga republike Vesić je rekao da, za razliku od parkova, trg mora da bude veliki prostor koji je namenjen okupljanju ljudi.

– Svi veliki parkovi u Evropi i svetu poput Madrida, Pariza, Berlina, Moskve imaju takve trgove. Parkovi su mesta za zelenilo, a Trg republike je sad prvi put dobio svoju pravu fizionomiju, kao mesto za okupljanje ljudi. Ovde se već nekoliko puta nedeljno održavaju događaji, pozorišne predstave, koncerti – rekao je zamenik gradonačelnika.

Kada je reč o uređenju Skadarlije, Vesić je podsetio da se ona uređuje već dve godine i to u pet faza.

Autor: TV Pink Printscreen

– Prva faza je sama Skadarska ulica od Ulice Strahinjića bana do Ulice gospodar Jevremove, posle koje smo napravili pauzu jer mi Skadrliju uređujemo u dogovoru sa ugostiteljima. Potom je urađen deo od Bulevara despota Sefana do Simine ulice i u martu počinjemo taj centralni deo Simine do Gospodar Jevremove ulice. To su tri faze u samoj Skadarskoj, a što se tiče četvrte uređen je pešački deo od Francuske do Skadarske ulice, napravljen mali trg sa fontanom. Peta faza biće sama Gospodar Jevremova od Skadarske do Francuske ulice, a u međuvremenu uređene su i okolne ulice oko Skadarlije – rekao je Vesić koji je dodao da predstoji i uređenje kuće Đure Jakšića koja će biti pretvorena u vizitorski centar.

Nakon završetka rekonstrukcije, ovaj „biser grada” i jedno od najposećenijih mesta turista, povratiće svoj stari sjaj kako bismo svi zajedno mogli da uživamo u njemu.

Vesti Minut dva

Nacionalni Dnevnik

Komični video i skrivena kamera

Komentari • 0

Komentari uvredljivog sadržaja neće biti odobreni.

korisnik

povezane vesti