separator
Info
ZABAVAAKTUELNO

vesti

RENOVIRANA JOŠ JEDNA OSNOVNA ŠKOLA U NOVOM SADU! VUČEVIĆ: Ulaganjem u obrazovanje obezbeđujemo budućnost grada (FOTO)


Učenici osmoletke "Vuk Karadžić" u Novom Sadu od ove školske godine krenuli su u školu koja je renovirana i nadograđena, u šta je uloženo 56 miliona dinara.


Prvi put u Novom Sadu su spojeni osnovna škola i vrtić, pa će tako tri grupe mališana vrtića biti smešteni u prizemlju školske zgrade. Obnovljenu školu danas je obišao gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, koji je istakao da je ukupno 56 miliona uloženo u obnovu, od čega je 2,5 miliona dala Pokrajina, a ostalo Grad.

On je pojasnio da su prošireni kapaciteti, izgradnjom 400 kvadrata novog prostora, četiri učionice, toaleti i jedna prostorija za nastavnike, na spratu. U prizemnom delu ovog objekta takođe je investirano i te prostorije predate su na korišćenje Predškolskoj ustanovi "Radosno detinjstvo".

Autor: Tanjug/Jaroslav Pap

Investirano je u kuhinju i trpezariju, u toplifikaciju, odnosno u instalacije za grejanje i parterno uređenje dvorišta, dodao je Vučević. 

On je najavio da Grad čeka i proširenje obdaništa "Bambi" na Salajci, koje se nalazi u neposrednoj blizini škole, a za taj projekat, kako kaže, neophodno da je najpre budu otkupljene kuće oko tog vrtića, urađena ekspropijacija, kako bi potom moglo da bude prošireno.

Autor: Tanjug/Jaroslav Pap

- Narednih dana, odnosno sledeće nedelje, nadam se da ćemo otvoriti i Centralnu kuhinju, zajedno sa predstavnicima Porkajinske vlade - rekao je Vučević.

Direktorka Osnovne škole "Vuk Karadžić" Zorica Zeljković kaže da učenici i nastavnici sada imaju odlične uslove za rad, te da se nada da će sledeće godine upisati još više dece u prvi razred.

Ove godine je, kaže, škola upisala 67 đaka prvaka u tri razreda. 

Autor: Tanjug/Jaroslav Pap

- Od sledeće nedelje ulazimo u jednosmensku nastavu, a s obzirom na to da su nam renovirane kuhinja s trpezarijom, sva deca iz jednosmenske nastave, odnosno od prvog do četvrtog razreda, imaće i ručak u školi - rekla je direktorka škole Zorica Zeljković.

Vesti Minut dva

Nacionalni Dnevnik

Komični video i skrivena kamera

Komentari • 0

Komentari uvredljivog sadržaja neće biti odobreni.

korisnik

povezane vesti