separator
Info
ZABAVAAKTUELNO

vesti

Stefanović i Harčenko o policijskoj saradnji i Interpolu (FOTO)


Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović razgovarao je danas u Beogradu sa ambasadorom Ruske Federacije Aleksandrom Bocan-Harčenkom o saradnji dveju zemalja u oblasti unutrašnjih poslova.


Oni su ocenili da je dosadašnja policijska saradnja odlična, ali i razgovarali o njenom daljem unapređenju kroz konkretne aktivnosti u cilju edukacije policijskih službenika u oblasti borbe protiv pranja novca i finansijskih istraga, obezbeđenja važnih ličnosti i objekata, kao i borbe protiv organizovanog kriminala i terorizma, saopštio je MUP.

Autor: mup.gov.rs

Stefanović je i na današnjem sastanku izneo argumente Srbije protiv ponovnog zahteva takozvanog Kosova za članstvo u Interpolu i naglasio da od održavanja prošlogodišnje Generalne skupštine Interpola u Dubaiju, na kojoj je ovaj zahtev već odbijen, nije došlo ni do kakvih promena koje bi dovele do odstupanja od tadašnje odluke.

Autor: mup.gov.rs

Stefanović je takođe ukazao da bi posledice eventualnog prijema takozvanog Kosova bile nesagledive, počev od mogućnosti ozbiljnih zloupotreba baze podataka Interpola koje bi mogle dospeti u ruke kriminalaca i terorista.

Autor: mup.gov.rs

Ambasador Bocan-Harčenko istakao je da dve zemlje spaja tradicionalno prijateljstvo i da Ruska Federacija poštuje suverenitet i teritorijalni integritet Republike Srbije, kao i da njen stav po pitanju poštovanja međunarodnog prava ostaje nepromenjen.

Vesti Minut dva

Nacionalni Dnevnik

Komični video i skrivena kamera

Komentari • 0

Komentari uvredljivog sadržaja neće biti odobreni.

korisnik

povezane vesti