separator
Info
ZABAVAAKTUELNO

vesti

Stefanović: U prethodne tri godine deca nisu stradala u zoni škola


Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da u prethodne tri godine u Srbiji nijedno dete nije stradalo u saobraćaju u zoni škola i apelovao na vozače da i dalje budu oprezni i pažljivi kako bi naša deca bila bezbedna.


Ministar Stefanović, koji je obišao učenike Osnovne škole "Dušan Radović“ u Nišu, istakao je da su sve aktivnosti policije, kroz rad školskih policajaca, video-nadzor i kroz druge mere, doprinele tome da naša deca budu maksimalno zaštićena. 

- Apelujem na sve učesnike u saobraćaju da budu oprezni i pažljivi, posebno u ovom mesecu kada su prvaci krenuli u školu i kada se još uvek navikavaju na uslove u saobraćaj - rekao je Stefanović i dodao da je policija spremna na saradnju po pitanju preventivnih i edukativnih programa koji će doprineti većoj bezbednosti dece.

Autor: MUP Republike Srbije

 Stefanović je podsetio da je na inicijativu Ministarstva unutrašnjih poslova pre dve godine, za učenike četvrtog i šestog razreda osnovnih škola, uveden predmet "Osnovi bezbednosti dece", a koji od prošle godine imaju i prvaci. 

- Tokom prethodne školske godine samo u Nišu je održano više od 2.000 predavanja i taj broj ćemo svake godine povećavati - rekao je Stefanović ukazavši da deci predavanja na više različitih tema iz oblasti bezbednosti drže policajci i vatrogasci, ali i penzionisani policijski službenici. 

Autor: MUP Republike Srbije

On je izrazio zadovoljstvo činjenicom da je predmet naišao na pozitivne reakcije dece i roditelja i istakao da danas, zahvaljujući toj edukaciji, deca znaju šta je uloga policije, kako da se bezbedno ponašaju u saobraćaju, u vanrednim situacijama, šta su opasnosti i rizici koji ih vrebaju na internetu, ali i kakva je štetnost upotrebe narkotika i alkohola. 

Stefanović, koji je prisustvovao i predstavi „Pažljivko“, koju tradicionalno za prvake organizuje Agencija za bezbednost saobraćaja, istakao je da je za bezbednost dece izuzetno značajna saradnja svih činilaca u društvu, škole, policije, roditelja i lokalne samouprave.

Autor: MUP Republike Srbije

 Agencija za bezbednost saobraćaja donirala je Osnovnoj školi „Dušan Radović“ poligon na kome će, kako je rekao Stefanović, deca kroz igru i učenje moći da usvoje znanja i veštine za pravilno ponašanje u saobraćaju.  

Vesti Minut dva

Nacionalni Dnevnik

Komični video i skrivena kamera

Komentari • 0

Komentari uvredljivog sadržaja neće biti odobreni.

korisnik

povezane vesti