separator
Info
ZABAVAAKTUELNO

vesti

Auto i moto spektakl za vikend - NAGRADA KRALJEVA 2019


"Nagrada Kraljeva 2019", takmičenje u auto i moto trkama, održaće se predstojećeg vikenda u Kraljevu u organizaciji Auto-moto saveza Srbije, Sportskog auto i karting saveza Srbije i Moto saveza Srbije, uz pokroviteljstvo Grada Kraljeva.


Predsednik Auto-moto saveza Srbije Dejan Stojić otkrio je da se trkački spektakl, koji se boduje za Nacionalne šampionate Srbije u auto i moto sportu, ponovo voziti na čuvenoj stazi vojnog poligona Beranovac nakon 17 godina u obe discipline. 

- Drago mi je da mogu da najavim spektaklu u Kraljevu, sada u auto i moto trkama, što je poslednji put bilo 2002. godine. Smatram da je to pravi put i moramo njime da idemo, ne smemo da razdvajamo ljubitelje motocikala i automobila - rekao je Stojić na konferenciji za medije u prostorijama AMSS u Ruzveltovoj. 

On je pozvao publiku da isprati događaj u što većem broju, ali i zainteresovane vozače da se prijave i takmiče. 

Autor: AMSS

- Imali smo veliki broj nastradalih motociklista. To je jedna od stvari na koje moram da apelujem, da se smanji brzina i na stazama pokaže brzinu, a ne na saobraćajnicama - dodao je Stojić.

Motociklisti će se takmičiti na stazi od 2.100 metara, a automobilisti na 5.400, uz besplatan ulaz. 

- Pored toga što se boduje za šampionat Srbije, trka je i međunarodna jer se očekuju takmičari iz Makedonije, Bosne i Hercegovine, a verujem i još iz više zemljaka. Hvala svima koji su dali napor da se napravi ovakav spektakl - rekao je predsednik Sportskog auto i karting saveza Srbije Staniša Lazarac. 

Autor: AMSS

Pomoćnik predsednika AMSS za moto sport Božidar Mihailović kaže da su predstojeće trke zasluga velikog zajedništva AMSS-a i grada Kraljeva. 

- U Kraljevu se nekad održavao i Evropski šampionat, najbolja je staza u Srbiji i očekujem lep spektakl. Nadam se da će nas vreme poslužiti -žaključio je Mihailović. 

Petak je rezervisan za verifikaciju i tehnički prijem, za subotu su predviđeni treninzi za sve takmičare na dva i četiri točka, a trke su na programu u nedelju kada će na stazu najpre izaći motociklisti, a potom i automobilisti. 

Vesti Minut dva

Nacionalni Dnevnik

Komični video i skrivena kamera

Komentari • 0

Komentari uvredljivog sadržaja neće biti odobreni.

korisnik

povezane vesti