separator
Info
ZABAVAAKTUELNO

vesti

Na ove fakultete u Srbiji je najveća navala: Gužva na FON-u, veliko interesovanje i za Stomatološki fakultet!


Prvi upisni krug na fakultete u Beogradu privodi se kraju, a najveće interesovanje maturanata ove godine bilo je za Stomatološki i Fakultet organizacionih nauka. Budžetskim mesta ostalo je na osam fakulteta.


Prorektor za nastavu UB prof. Petar Bulat kaže da se još ne zna koliko je ostalo slobodnih mesta na fakultetima, da će se precizne brojke znati početkom naredne nedelje, ali da je izvesno da će budžetskih mesta ostati na osam fakulteta.

- Ove godine imali smo 18.500 prijavljenih kandidata za 15.205 mesta na fakultetima u sastavu Univerziteta u Beogradu, što je u proseku 1,22 kandidata na jedno mesto - rekao je Bulat novinarima nakon sednice Senata.

Autor: Tanjug

On je precizirao da je najveće interesovanje bilo na Stomatološkom fakultetu i FON-u.

Dekan Stomatološkog fakulteta prof. Aleksa Marković kaže da je taj fakultet ove godine primio najbolje kandidate u poslednjih deset do 15 godina i da poslednje rangirani na listi ima 76 bodova.

Autor: Tanjug

- Srećni smo i zadovoljni jer ćemo dobiti dobru decu. Interesiovanje za stomatologiju je povećano i zbog dentalnog turizma, ali je Stomatološki fakultet mnogo toga uradio da privuče studente kvalitetom nastave, uvođenjem novih tehnologija, adaptacijom prostora - rekao je Marković.

Drugi upisni rok na fakultete u Beogradu počinje 2. septembra i završava se 15. septembra.

Vesti Minut dva

Nacionalni Dnevnik

Komični video i skrivena kamera

Komentari • 0

Komentari uvredljivog sadržaja neće biti odobreni.

korisnik

povezane vesti