separator
Info
ZABAVAAKTUELNO

vesti

Vesić: Od 1. novembra svi autobusi će biti sa klimom


Od danas će 434 autobusa GSP-a od ukupno 680 imati klimu i to će morati vidno da istaknu, izjavio je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić dodajući da će na tri autobusa sa klimom voziti jedan bez nje.


- Do kraja septembra stiže 174 novih autobusa. Od 1. novembra ni jedan autobus GSP-a neće biti bez klime - rekao je Vesić.

Govoreći o uređenju grada, Vesić je kazao da ne razume zašto se diže velika fama oko toga jer je to normalno i grad mora da se sredi.

- Postoje neki tehnološki procesi. Nekada morate da sačekate da sazri beton. Mi za razliku od prethodnika ne šminkamo ulice, ne skinemo samo dva tri santimetra asfalta i stavimo novi. Mi radimo kompletne rekonstrukcije, menjamo kanalizaciju, vodovod, telekomunikacione instalacije, radimo podloge. Naše rekonstrukcije su temeljite i posle njih nema potrebe da se radi bar 20 godina. mogli smo i mi kao Djilas samo da skinemo tri santimetra asfalta - rekao je Vesić.

Zamenik gradonačelnika najavio je da će za 10-ak u pešačkoj zoni u centru grada saobraćati četiri mala električna autobusa koja će biti besplatna za građane.

- Ja samo sprovodim planove koje su napravili neki ljudi 80-ih godina prošlog veka koji su pametno planirali - rekao je Vesić. On je najavio da će uskoro biti regulisano korišćenje javnih bicikala.

- Biće raspisan za nekoliko nedelja prvi tender za javne bicikle u beogradu. Biće ih 900 i imaćemo 150 stanica. I po tome ćemo ličiti na uređene evropske prestonice - rekao je Vesić i dodao da će i korišćenje elektičnih trotineta uskoro biti regulisano zakonski.

Vesti Minut dva

Nacionalni Dnevnik

Komični video i skrivena kamera

Komentari • 0

Komentari uvredljivog sadržaja neće biti odobreni.

korisnik

povezane vesti