separator
Info
ZABAVAAKTUELNO

vesti

MATURANTI, počeo upis u srednje škole!


U srednjim stručnim školama i gimnazijama mesta ima za 76.239 učenika.


Upis u srednje škole za svršene učenike osnovnih škola počeo je danas, trajaće i sutra, a učenici koji su ostali neraspoređeni, danas popunjavaju liste želja za drugi upisni krug.

U srednjim stručnim školama i gimnazijama mesta ima za 76.239 učenika, a prema podacima Ministarstva prosvete osnovnu školu je završilo 69.388 učenika.

Na sajtu www.upis.mpn.gov.rs, već je objavljen raspored učenika i ko će dobiti đačku knjižicu željene škole, a ko će morati da se zadovolji upisom u neku od škola koja nije na vrhu njegove liste želja.

Godinama u nazad najveće interesovanje đaka je za medicinske škole i gimnazije. Direktorka Medicinske škole "Beograd" Nada Trifković kaže da je u toj školi najviše bodova bilo potrebno za smer pedijatrijska sestra, a donji prag za upis bio je 95,66 bodova.

Autor: Tanjug

Za medicinsku sestru vaspitača bilo je potrebno 94,03 boda, za fozioterapeutskog tehničara 94,36 bodova, ginekološko- akušersku sestru 92,28 bodova, za zdravstvenog negovatelja 72,82 boda, masera 77,57 bodova.

U toj školi ove školske godine, kao i prošle, biće upisana dva odeljenja na smeru ginekološko- akušerske sestre, po jedno odeljenje negovatelja i masera, tri odeljenja medicinska sestra- vaspitač, dva odeljenja za pedijatrijske sestre i tri odeljenja fizioterapetski tehničar.

Trifković kaže da je prošle godine bilo još 150 zahteva roditelja za upis, ali da nije tražila od Ministarstva prosvete da se odobri upis dodatnih odeljenja, jer su molbe bile rasute po profilima.

- U slučaju da imam pedesetak zahteva za jedan smer, ja ih onda spakujem i pošaljem ministarstvu molbu da se formira još jedno odeljenja. Ovako ako nema dovoljno za formiranje odeljenja ne šaljem zahtev - rekao je Trifković za Tanjug.

Za učenike koji su ostali neraspoređeni, jer nisu imali dovoljan broj bodova za škole koje su naveli, predaja lista želja za drugi upisni krug obavlja se danas.

Direktor Prve beogradske gimnazije Aleksandar Andrejića kaže da je ove godine donji prag u toj školi za upis na društveni smer bio 88,53, prirodno matematički 89,18, a da je za IT smer bio 273,58 bodova.

Vesti Minut dva

Nacionalni Dnevnik

Komični video i skrivena kamera

Komentari • 0

Komentari uvredljivog sadržaja neće biti odobreni.

korisnik

povezane vesti