separator
Info
ZABAVAAKTUELNO

vesti

Nikodijević: Beograd je spreman za najavljene padavine


Beograd je spreman za najavljene padavine i situacija na terenu pratiće se čitave nedelje, izjavio je danas predsednik Skupštine Grada Beograda Nikola Nikodijević.


Nikodijević je dodao da od petka nadležna javna preduzeća i ustanove prate situaciju. On je naveo i da, prema sadašnjim prognozama, količina padavina neće biti ni približna onoj iz 2014. godine. 

- Ukoliko lokalno dođe do zagušenja u slivnicima i većeg opterećenja kanalizacionih kolektora, kao i stvaranja vode na kolovozu, reagovaće se odmah jer se situacija na terenu prati - rekao je Nikodijević, a saopštila je Gradska uprava.

On je dodao da se očekuje da u narednih 48 sati padne oko 30 litara kiše po kvadratnom mestu, a do kraja najavljenog kišnog perioda do 60 litara po kvadratnom metru. Nikodijević naglašava da gradska kanalizaciona mreža može da izdrži tu količinu padavina. 

Nikodijević je rekao i da je Sava na 1,1 metar od redovne odbrane od poplava, a stanje na Dunavu je još bolje, tako da trenutno ne preti izlivanje ovih reka.

Vesti Minut dva

Nacionalni Dnevnik

Komični video i skrivena kamera

Komentari • 0

Komentari uvredljivog sadržaja neće biti odobreni.

korisnik

povezane vesti