separator
Info
ZABAVAAKTUELNO

vesti

VELIKO NEVREME KREĆE OD 17 SATI U CELOJ SRBIJI! Tim za odbranu od nepogoda je u NAJVIŠEM STEPENU PRIPRAVNOSTI!


Danas i sutra ukupna količina padavina u većini mesta biće od 20 do 40 litara po kvadratnom metru, u zapadnoj Srbiji, Sremu i Backoj oko 60 l/kv.m.


Republički hidrometerološki zavod ponovio je upozorenje da se od danas do petka očekuje velika količina padavina u našoj zemlji. Ukupno za pet dana na jugozapadu, zapadu, severu i u centralnim delovima zemlje očekuje se od 80 do 120, na istoku i jugoistoku od 40 do 80 litara kiše po metru kvadratnom.

Danas i sutra ukupna količina padavina u većini mesta biće od 20 do 40 litara po kvadratnom metru, u zapadnoj Srbiji, Sremu i Backoj oko 60 l/kv.m.

Autor: Tanjug

Meteorološka situacija se konstantno prati, a najveći udar očekuje se od danas popodne, od 17 sati, do sutra po podne, kada će pasti najviše kiše.

U Srbiji se danas očekuje pretežno oblačno i svežije vreme, mestimično sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Obilnije padavine se očekuju u severnim, zapadnim i jugozapadnim krajevima zemlje. Vetar umeren, povremeno jak, uglavnom istočni i severoistočni. U Beogradu će u toku dana takođe biti oblačno i svežije, povremeno sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Vetar umeren, uglavnom istočni i severoistočni.

Stepen pripravnosti je zbog najavljenih padavina podignut na najviši nivo i uvedeno je danonoćno dežurstvo. Ipak, situacija nije kao pre pet godina i poplave kao te 2014. se neće ponoviti, kažu stručnjaci.

Autor: Pink.rs

Osim eventualnih problema na bujičnim tokovima ne očekuju se drugi ozbiljniji problemi. - Sva vodoprivredna preduzeća sa prostora Vojvodine i zapadne Srbije ipak su stavljena u najviši stepen pripravnosti i obezbeđeni su i mehanizacija i ljudstvo, kao i dovoljna količina materijala za saniranje određenih tačaka gde bude bilo problema. Magacini su puni, sve je pripremljeno, i gorivo, i džakovi, i pesak i sve je u punom kapacitetu.

Vesti Minut dva

Nacionalni Dnevnik

Komični video i skrivena kamera

Komentari • 0

Komentari uvredljivog sadržaja neće biti odobreni.

korisnik

povezane vesti