separator
Info
ZABAVAAKTUELNO

auto-tech

Akcionari Fejsbuka na sastanku tražili ostavku Zakerberga


Bes i frustracije isplivali su na godišnjem sastanku akcionara Fejsbuka, čime se okupljanje na kojem obično nema nikakvih događanja pretvorilo u šansu investitorima da se suoče sa direktorima kompanije iza koje je godina prepuna skandala, navodi "En-Bi-Si njuz".


Američka televizija navodi da je jučerašnji sastanak na trenutke ličio na pobunu, dok su investitora izvršnog direktora Fejsbuka Marka Zakerberga rešetali pitanjima u vezi sa njegovim vođenjem kompanije i načinom na koji se odmosio prema skandalu oko prikupljanja informacija korisnika koje vršila firma "Kembridž analitika".

- Ugledajte se na Džordža Vašingtona, a ne na Vladimira Putina - poručio je jedan od investitora Zakerbergu, misleći na Vašingtonovu odluku da ode sa funkcije predsednika SAD.

"En-Bi-Si njuz" objašnjava da su sastanci akcionara Fejsbuka obično formalnost, pošto glasačku moć u kompaniji i dalje kontrolišu Zakerberg i uski krug ljudi oko njega, što čini praktično nemigućim pokušaje usvajanja inicijativa akcionara, osim ako ih ne odobri lično Zakerberg. Navodi se da je na jučerašnjem sastanku odbijeno svih šest šest inicijativa koje su predložili akcionari.

Američka televizija navodi da je takođe tokom izbora članova uprave Fejsbuka, jedna žena prekinula sastanak i pozvala akcionare da spreče da Zakerberg ponovo bude ponovo izglasan za člana uprave. I pored toga, svih osam članova uprave, uključujući Zakerberga, ponovo je izabrano.

Navodi se da predlog akcionara po kojem je trebalo uvesti pravilo jednog glasa po pojedinačnoj akciji, čime bi Zakerberg izgubio specijalna glasačka prava koja sada ima, nije prošao.

Vesti Minut dva

Nacionalni Dnevnik

Komični video i skrivena kamera

Komentari • 0

Komentari uvredljivog sadržaja neće biti odobreni.

korisnik

povezane vesti